Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 13

Aplinkosaugininkų vadovas tarsis, ką daryti dėl „Ekologistikos“ byloje įtariamų pavaldinių

Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys žada tartis, kokių priemonių imtis dėl Alytaus padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ byloje įtariamų aplinkosaugininkių, tačiau galimų sprendimų kol kas nedetalizuoja.
BPC link slenkantys užteršti dūmai
BPC link slenkantys užteršti dūmai / 15min skaitytojo nuotr.

„Čia vyko penktadienį, tai šiandien nespėjau to klausimo paanalizuot, tai kol kas negaliu nieko pasakyt, bet faktas tas, kad peržiūrėsim dabartinę situaciją ir jų statusą, ar turėtume kažką keist, ar ne“, – BNS pirmadienį sakė V.Laukys.

„Per šiandien pasitarę, matyt, apspręsim, kokia galimybė su šitom pareigūnėm ir kokį sprendimą reikia priimt“, – pridūrė jis.

Kauno prokuratūra pirmadienį pranešė, kad įtarimai dėl netinkamai atliktų pareigų įteikti dviem Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vyriausiosioms specialistėms Aušrai Bružienei ir Aušrai Kričenienei.

„Kol kas vertinu taip, kad yra tokių aplinkybių, o paskui žiūrėsim, aiškinsimės“, – įtarimus įvertino departamento vadovas.

Prokuratūra taip pat teigė, kad aplinkosaugininkės atsisako bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, jokių parodymų neduoda bei įvykio aplinkybių neaiškina.

V.Laukys teigė kol kas negalintis komentuoti, kodėl jo pavaldinės nebendradarbiauja su teisėsauga.

„Aš tokios informacijos nežinau (...) Negaliu pakomentuot, nes kiek žinau, tai jos penktadienį vyko atsiimti pareiškimų dėl įtarimų. Kaip suprantu, jos dabar turi laiko pateikti savo vertinimus, tai, matyt, tą ir darys“, – sakė departamento vadovas.

Įtariamoms aplinkosaugininkėms šiuo metu skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Šiuo metu „Ekologistikos“ byloje iš viso įtariami penki asmenys. Tarp jų – įmonės vadovas Juozas Cicėnas, už aplinkosaugą įmonėje atsakingas Romualdas Varanauskas ir gamybos vadovas A.P.

Jiems pareikšti įtarimai dėl statinių, kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, taip pat dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl vykusio gaisro vis dar galioja paskelbta ekstremali situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius