Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 22

Apsaugos priemones gabenusi ir saugojusi įmonė „Hoptrans logistics“: prekių vežimą į Lietuvos pašto sandėlį prižiūrėjo „Aras“

Apsaugos priemones, apie kurių kiekių neatitikimą ketvirtadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), vežusi ir saugojusi privati įmonė „Hoptrans logistics“ teigia negavusi jokių pretenzijų dėl savo darbo ar dėl gabentų prekių trūkumo.
Apsaugos priemonės
Apsaugos priemonės / 123RF.com nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl pasisavintų beveik 850 tūkst. vienetų įvairių medicininės apsaugos priemonių ir žalos valstybei, ketvirtadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Situaciją ketvirtadienį pakomentavo ir apsaugos priemones gabenusi įmonė „Hoptrans logistics“.

Anot išplatinto pranešimo, 2020 m. kovo mėnesį „Hoptrans logistics“ atliko medicininės apsaugos priemonių pervežimo paslaugas Susisiekimo ministerijos užsakymu iš Kauno oro uosto į Lietuvos pašto sandėlį.

VIDEO: 15/15: kur dingo apsaugos priemonių beveik už 1 mln. eurų?

„Visas gabenimo procesas nuo Kauno oro uosto iki AB „Lietuvos paštas“ sandėlio buvo griežtai prižiūrimas specialiųjų pajėgų padalinio „Aras“. Dėl šios paslaugos suteikimo pretenzijų ar užklausimų „Hoptrans logistics“ iš Susisiekimo ministerijos nėra gavusi“, – teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, 2020 m. lapkričio 16 d. – 2021 m. vasario 5 d. „Hoptrans logistics“ atliko medicininių priemonių pervežimo ir sandėliavimo paslaugas Ekstremalių sveikatai situacijų centro užsakymu.

„Patiksliname, jog medicininės priemonės jų transportavimui ir saugojimui buvo priimamos pagal griežtai sutartyje aptartą prekių perdavimo, priėmimo ir išdavimo procedūrą, kurioje dalyvavo tiek „Hoptrans logistics“, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos ekstremalių sveikatai situacijų centro, tiek AB „Lietuvos paštas“ paskirti atstovai“, – pabrėžiama pranešime.

Bendrovė pabrėžė, kad visos sandėliavimui ir pervežimui pateiktos medicininės priemonės buvo atiduotos užsakovui, „Hoptrans logistics“ pervežtų ir sandėliuotų prekių kiekių trūkumai paslaugos teikimo laikotarpiu nenustatyti.

„Tai patvirtina su pervežimo ir sandėliavimo paslaugos įvykdymu susiję dokumentai. Iki šios dienos „Hoptrans logistics“ jokių užklausų dėl nustatyto medicininių prekių trūkumo teikiant paslaugas nei iš Sveikatos apsaugos ministerijos, nei Susisiekimo ministerijos nesame gavę“, – rašo įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius