Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 16

Armėnų ministras: norėtume plėtoti bendradarbiavimą srityse, kurios remiasi žmonių talentu

Armėnija norėtų plėtoti bendradarbiavimą su Lietuva aukštųjų ir informacinių technologijų, mokslo srityse, sako Vilniuje viešintis šios šalies užsienio reikalų ministras Zohrabas Mnatsakanyanas.
Zohrabas Mnatsakanyanas ir Linas Linkevičius
Zohrabas Mnatsakanyanas ir Linas Linkevičius / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Temos: 2 Lietuva Armėnija

„Norėtume plėtoti bendradarbiavimą srityse, kurios remiasi žmogaus talentu“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Užsienio reikalų ministerijoje Vilniuje sakė Z.Mnatsakanyanas.

„Mes turime įdomių sprendimų IT, švietimo srityse, Lietuva lygiai taip turi labai vertingos patirties biotechnologijų, finansinių technologijų srityse“, – po susitikimo su Lietuvos kolega Linu Linkevičiumi sakė Armėnijos užsienio reikalų ministras.

Jo žodžiais, tiek Lietuva, tiek Armėnija, neapdovanotos žemės gelmių ištekliais, bet gali pasidžiaugti savo protais, ir čia atsiveria galimybės vystyti bendradarbiavimą.

„Tikrai nubrėžėme krypčių, iš kurių galėtumėm rinktis, prioritetus dvišaliam bendradarbiavimui: tai informacinės technologijos, gyvybės mokslai, finansinės technologijos“, – per spaudos konferenciją sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Taip pat, pasak L.Linkevičiaus, šalys gali plėtoti bendradarbiavimą atsinaujinančios energetikos srityje.

Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, Lietuvoje galėtų būti daugiau studentų iš Armėnijos – šiuo metu 30 jų mokosi šalies aukštosiose mokyklose.

„Tikrai jų galėtų būti daugiau“, – sakė L.Linkevičius.

Z.Mnatsakanyanas užsienio reikalų ministru pirmą kartą paskirtas praėjusių metų gegužę ir, šiemet sausį suformavus naująją Armėnijos vyriausybę, tęsia darbą šiose pareigose.

Tai pirmasis šio Armėnijos užsienio reikalų ministro vizitas Lietuvoje. Pastarąjį kartą Armėnijos diplomatijos vadovas viešėjo mūsų šalyje 2013 metais.

Armėnija palaiko glaudžius prekybinius, politinius ir karinius santykius su Rusija, todėl jos ryšiai su Europos Sąjunga yra riboti, ji nesiekia tokios glaudžios integracijos kaip Gruzija, Ukraina ar Moldova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius