-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 16

70-mečio sulaukęs A.Paulauskas daug ką gali pakęsti, bet vieno dalyko pakęsti negali

Buvęs generalinis prokuroras, buvęs Seimo pirmininkas, laikinai ėjęs Lietuvos prezidento pareigas, buvęs ministras – tai tik keli, tačiau, matyt, patys svarbiausi faktai Artūro Paulausko gyvenime. 70-ies metų jubiliejų neseniai atšventęs teisininkas ir politikas A.Paulauskas sako, kad šiandien gyvena gerokai ramesnį gyvenimą ir prisipažįsta vis pasvarstąs savo prisiminimus suguldyti į knygą. Juolab kad papasakoti iš tiesų būtų ką.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neseniai apie A.Paulauską mintimis pasidalijo partijos „Laisvė ir teisingumas“ kolega Artūras Zuokas, nusistebėjęs, kodėl A.Paulausko jubiliejaus proga nepasveikino nė vienas iš pirmųjų valstybės politikų: nei Seimo pirmininkė, nei premjerė, nei prezidentas.

Tiesa, po šio A.Zuoko įrašo šalies vadovas A.Paulauską pasveikino, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen atstovė spaudai Ilona Petrovė 15min teigė, kad buvo padaryta žmogiška klaida, o premjerė Ingrida Šimonytė per Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrių perdavė, jog neketina komentuoti A.Zuoko įrašo socialiniame tinkle.

15min pokalbis su A.Paulausku – ne tik apie neseniai buvusį jubiliejų, tačiau ir apie jo darbą Lietuvai atgavus nepriklausomybę.

– Rugpjūčio 23 dieną jums sukako 70 metų. Kaip atšventėte jubiliejų?

– Gimtadienių švęsti nemėgstu ir visą laiką stengiuosi išvykti – kad žmonės nesitrukdytų, nevaikščiotų ir kad nebūtų nereikalingo dėmesio. Tad šiemet su anūku išvažiavome į Lenkiją. Pažiūrėjome Žalgirio mūšio vietą, Hitlerio būstinę, lankėmės šv. Brunono mirties vietoje.

Kai grįžome iš Lenkijos, su vaikais nuėjome papusryčiauti į vieną iš Vilniaus gatvėje esančių restoranų. Taip ir praėjo gimtadienis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Artūras Paulauskas, Artūras Zuokas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Artūras Paulauskas, Artūras Zuokas

– Kaip pats reagavote į tai, kad jūsų išsyk nepasveikino aukščiausi Lietuvos politikai? Įsižeidėte?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius