Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 21

Artūras Zuokas Drąsiaus Kedžio rėmėjams: aikštė prie Prezidentūros – ne kempingas

Vilniaus savivaldybės sprendimą neišduoti Seimo nariams Nagliui Puteikiui ir Aurelijai Stancikienei leidimo organizuoti renginį „Prieš melą ir smurtą“ prie Prezidentūros sostinės meras Artūras Zuokas aiškina paprastai – palapinių ir lauko virtuvių miesto centre negali būti. Juolab kad prašydami leidimo teisėjos Neringos Venckienės ir jos brolio Drąsiaus Kedžio šalininkai savaitgalį jau pažeidė įstatymus rengdami nesankcionuotas eitynes.
Drąsiaus Kedžio šalininkai prie prezidentūros
Drąsiaus Kedžio šalininkai prie prezidentūros / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo organizuoti renginį „Prieš melą ir smurtą“ prie Prezidentūros.

Anot A.Zuoko, kreipdamiesi į savivaldybę su prašymu akcijos iniciatoriai pasižadėjo laikytis įstatymų, tačiau nepaisant nieko jau kitą dieną juos visus pažeidė. „Vilniaus miesto savivaldybės administracijos komisija priėmė labai aiškų sprendimą, kad nebus išduodami leidimai jokioms palapinėms prie Prezidentūros, nes Prezidentūros teritorija tikrai nėra kempingas“, – įsitikinęs Vilniaus vadovas, dar žiemą piketuoti susiruošusiems taksistams pareiškęs, kad „Vilniuje Garliavos nebus“.

Mero teigimu, įstatymai tokių protesto akcijų, kai statomos palapinės, lauko virtuvė, nenumato. Savivaldybė tvirtina, kad laikysis Konstitucijos ir įstatymų, todėl savo nuomonę norintys išsakyti piliečiai galės rengti protesto akcijas, mitingus, bet tik tokius, kuriuos numato įstatymai.

„Tačiau organizatoriai, kreipdamiesi su prašymu, nelaukė mūsų atsakymo ir šeštadienį suorganizavo nesankcionuotas eitynes ir tokiu būdu pažeidė įstatymą. Savivaldybės administracijai išduoti leidimą tam, kas jau yra įvykę, nebėra jokios prasmės. Policijos pareigūnai turėtų griežtai ir principingai įvertinti įstatymų leidėjų atsakomybę, nes jie negali laužyti įstatymų ir skatinti visuomenę įstatymų nesilaikyti“, – kalbėjo A.Zuokas, turėdamas omeny tai, kad leidimo prašė du Seimo nariai.

Organizatoriai į savivaldybę gali kreiptis su nauju prašymu įstatymo nustatyta tvarka, prisiimdami atsakomybę už renginį. Tuomet savivaldybė prašymą svarstys iš naujo ir galbūt leidimas bus išduotas, jeigu atitiks įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius