Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 22

Artūro Skardžiaus klausimas iš Seimo darbotvarkės išmestas dėl kelių žodžių

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį ėmėsi svarstyti Andriaus Palionio bandymą perrašyti parlamentinio tyrimo dėl Artūro Skardžiaus išvadas.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

A.Skardžiaus bendražygis, jo frakcijos seniūnas A.Palionis į etikos sargus kreipėsi tvirtindamas, esą tyrimo komisijos išvados suformuluotos ne taip, kaip buvo aptarta komisijos posėdyje. Dėl tokios A.Palionio iniciatyvos parlamentinio tyrimo išvados, nors ir „kompromisinės“, praėjusią savaitę buvo išmestos iš Seimo darbotvarkės.

A.Palionio skundo komisija ėmėsi iš peties. Į posėdį iškviesti parlamentinį tyrimą atlikusios Antikorupcijos komisijos sekretoriato darbuotojai bei pareigūnai iš Seimo kanceliarijos.

Komisijos posėdžio metu, etikos sargų vadovė R.Tamašunienė nurodė gavusi informaciją, jog Antikorupcijos komisijos išvada Seime registruota su „techninėmis klaidomis“.

Etikos komisijos posėdyje Seimo kanceliarijos atstovai pripažino, kad dokumente iš tiesų yra techninių klaidų – smulkios korekcijos, niekaip nesusijusios su A.Skardžiaus veiklos vertinimu, esą bus padarytos redaguojant dokumentą.

Tarp klaidų, kurias pripažįsta Seimo kanceliarija – tokios smulkmenos kaip vietoj „yra“ rašyti „buvo“, ar pridėti „A.Skardžiaus teigimu“.

A.Palionis tvirtino, esą yra ir daugiau neatitikimų, bet pripažino, kad išvadų esmės tai visiškai nekeičia.

Etikos sargai galiausiai nutarė informuoti Seimą ir Seimo pirmininką apie technines klaidas. Jokių papildomų veiksmų Etikos ir procedūrų komisija nesiima. Taip techninio pobūdžio klaidos dokumente A.Skardžiaus klausimą iš Seimo darbotvarkės šalina mažiausiai dar vienai savaitei. Antradienio Seimo darbotvarkėje šio klausimo nebuvo dėl Etikos komisijos posėdžio, į ketvirtadienio posėdžio grafiką parlamentinio tyrimo išvados taip pat neįtrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius