-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 24

Arūnas Leščiauskas jaučiasi šmeižiamas, tačiau globos namai savo žodžių neišsižada

Sesers nuolatinės globos siekiantis Arūnas Leščiauskas pripažino: taip, jis šiuo metu Anglijoje. Tačiau vyras jaučiasi apšmeižtas. Jo teigimu, su jaunėle seserimi jis kasdien bendrauja nuotoliniu būdu per vyriausią seserį.
Arūnas Leščiauskas
Arūnas Leščiauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Man šokas dėl skleidžiamo melo ir šmeižto, nes su sesėmis kasdien bendrauju nuotoliniu būdu per vyriausią sesę. Labai jas myliu. Į Angliją grįžau susitvarkyti medicininių ir kitų dokumentų, nes to iš manęs reikalauja Lietuvos vaiko teisių tarnyba. Kitaip neturėčiau jokių galimybių net bandyti siekti globoti savo sesę. Pats turiu šeimą ir metukų vaikutį Anglijoje ir mums visiems skaudu, kai tenka skaityti tokius straipsnius”, – socialiniame tinkle apgailestavo A.Leščiauskas.

Taip brolis sureagavo į trečiadienį pasigirdusius jo sesers globėjo pagal įstatymą – Kauno globos namų – direktorės pavaduotojo Gintaro Bagdžiūno pastebėjimus, kad po zelandams neigiamo teismo sprendimo dėl mergaitės įvaikinimo brolis prapuolė ir į instituciją sugrąžintos sesers nė karto neaplankė.

Pats turiu šeimą ir metukų vaikutį Anglijoje ir mums visiems skaudu, kai tenka skaityti tokius straipsnius.

„Apie kokį lankymą ir ryšių mezgimą galima kalbėti, – atsiduso įstaigos atstovas. – Visi matome, kad įvyko žaidimas, nes mergaitė iki tol buvo niekam nereikalinga. Tačiau kai jai atsirado reali galimybė turėti šeimą, galimus įtėvius, staiga atsirado brolis, kuris iki tol nepalaikė jokio ryšio. Mergaitė jo net nelabai pažįsta, pirmo susitikimo metu jo net neprisiminė.“

Vertinant brolio elgseną G.Bagdžiūnui peršasi vienintelė išvada – brolio noras globoti seserį nebuvo nuoširdus: „Antraip dabar jis su ja susitiktų kasdien ir kartu praleistų bent po kelias valandas.“

15min skelbė, kad globos namų teisininkai rengia apeliacinį skundą: „Skųsime ir tikrai siųsime dokumentus.“

Vilniaus apygardos teismas netenkino sutuoktinių iš Naujosios Zelandijos prašymo dėl devynmetės kaunietės įvaikinimo.

Ketvirtadienį 15min dar kartą susisiekė su G.Bagdžiūnu ir pasiteiravo, ar po A.Leščiausko pasisakymo feisbuke jis savo žodžių neišsižada. Galbūt tikrai brolis su seserimis bendrauja kasdien?

„Nėra ko veltis į diskusijas su tokiais žmonėmis. Koks čia bendravimas. Kaip gali žmogus bendrauti per kitą žmogų su kitu žmogumi? Ar čia normalu? Aš kalbėjau su mergaite ir ji pasakė, kad nei bendravo, nei nori bendrauti“, – sakė G.Bagdžiūnas.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba praėjusią savaitę A.Leščiauskui išsiuntė užklausą dėl jo motyvų globoti seserį.

Užklausa išsiųsta dviem būdais – elektroniniu paštu ir adresu Jungtinėje Karalystėje, kurį brolis nurodė teikdamas prašymą nuolatinei sesers globai.

Tarnyba nustatė 30 dienų terminą informacijai pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius