Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 30

Arvydas Juozaitis naują partiją ketina įkurti gruodį: mūsų galingiausias srautas pasiims visus

Steigiamasis filosofo Arvydo Juozaičio partijos, kuri vadinsis „Santalka Lietuvos gerovei – Lietuva yra čia“, suvažiavimas numatomas gruodžio 14 dieną. A.Juozaitis viliasi, jog tą dieną partiją įkurs 2,5 tūkst. steigėjų – šiek tiek daugiau, nei reikalauja įstatymas. Naujos politinės jėgos kūrėjai nė neslepia, kad į savo gretas vilioja žmones iš „Tvarkos ir teisingumo“.
Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius
Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Steigėjų turi būti 2,5 tūkst. Kiekvienas pasirašys steigimo pareiškimą – ir jis automatiškai steigėjas. Po to visų struktūrų formavimas – mes jau ir komitetus sudarę, ir visas grupes, kurios reikalingos suvažiavimui. „Lietuvos yra čia“ pajėgos šiuo metu yra beveik apylygės su „Tvarkos ir teisingumo“ likučiais“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A.Juozaitis.

Anot jo, naujos partijos steigėjais norą pareiškė būti keli šimtai jo judėjimo „Lietuva yra čia“ narių.

Buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas Vytautas Kamblevičius teigė aplankęs 20 minėtos partijos skyrių – jis ir anksčiau neslėpė, kad „tvarkiečiams“ siūloma prisijungti prie naujai kuriamos partijos. Naują politinę jėgą yra žadėjęs kurti ir „tvarkiečių“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Lapėnas ir Arvydas Juozaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Lapėnas ir Arvydas Juozaitis

V.Kamblevičiaus teigimu, pakalbėjus su partijos skyriais jis įsitikino, kad „Tvarka ir teisingumas“ skyla.

Anot jo, nuomonės dėl ateities pasidalijo net ne į dvi, o į keturias dalis: viena „tvarkiečių“ grupė ketina prisijungti prie A.Juozaičio partijos, kita – prie R.Žemaitaičio. Trečioji grupė laukia Rolando Pakso prisikėlimo, ketvirtoji, anot jo, pasirengusi išstoti iš partijos.

„Mūsų tikslas – kuo daugiau mobilizuoti žmonių kuriant partiją“, – pabrėžė V.Kamblevičius.

Matome, kad srovė yra teisinga, o mūsų galingiausias srautas pasiims visus.

A.Juozaitis jam antrino, kad naujos partijos įkūrėjai ir toliau lankysis „tvarkiečių“ skyriuose.

Anot jo, taip vyksta partijos likučių skatinimas nemesti ginklų ir nesiliauti gyvenus, kai nusivylimas politika yra milžiniškas.

„Aktyvūs žmonės mėgsta būti meinstryme – pagrindinėje srovėje. Tai ta pagrindinė srovė dabar yra gerovės vizija. Kas ta gerovė? Kad išvis Lietuvoje būtų galima gyvent“, – kodėl į pavadinimą įrašytas dabar toks populiarus žodis „gerovė“, aiškino A.Juozaitis.

„Kai mes pamatėme, kad Centro partija paskutinioji į tą traukinį įšoko su šiuo pavadinimu prisidurdama prie savęs, matome, kad srovė yra teisinga, o mūsų galingiausias srautas pasiims visus, aš manau“, – Centro partijos sprendimą prie pavadinimo pridurti frazę „Gerovės Lietuva“, komentavo jis.

A.Juozaitis, kalbėdamas apie pasirinktą politinės jėgos pavadinimą, atkreipė dėmesį, kad jame du kartus kartojasi žodis Lietuva.

„Santalka yra žodis, tai kaip santaka, įsivaizduokit Nerį su Nemunu ties Kaunu sutekantį viens į kitą. Praktiškai nuo vakar du mūsų didieji vandens telkiniai susilieja į vieną ir tekam viena vaga. Ir iki suvažiavimo taip bus“, – kalbėjo filosofas.

Susipyko su R.Žemaitaičiu

V.Kamblevičius iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pasitraukė po nesutarimų su politinės jėgos pirmininku R.Žemaitaičiu.

Pradžioje jie buvo sutarę, kad „Tvarkos ir teisingumo“ neliks – bus kuriama nauja partija. Tačiau R.Žemaitaičiui išvykos atostogauti, V.Kamblevičius susitiko su A.Juozaičiu ir sukirto rankomis, kad šis bus naujosios partijos vadovu.

Grįžęs iš atostogų R.Žemaitaitis tokia įvykių seka nebuvo patenkintas.

Prieš tai V.Kamblevičius su parlamentarais Ona Valiukevičiūte, Algimantu Dumbrava, Juozu Imbrasu, Kęstučiu Bartkevičiumi pasitraukė iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos ir įsteigė frakciją „Lietuvos gerovei“. Prie jų dar prisidėjo anksčiau „tvarkiečius“ palikęs Rimas Andrikis ir iš „socialdarbiečių“ frakcijos išėjęs Algirdas Butkevičius.

R.Žemaitaitis dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius