Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Asta Baukutė deleguota į Lietuvos nacionalinę UNESCO komisiją

Asta Baukutė – vienintelė Seimo narė, ketveriems metams deleguota į Lietuvos nacionalinę UNESCO komisiją.
A.Baukutė
A.Baukutė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip teigiama spaudai išplatintame pranešime, parlamentarė džiaugiasi galėdama prisidėti prie kultūros paveldo išsaugojimo, jo puoselėjimo: „Puoselėdami lietuvybę pasauliui parodome, kad nors maži, bet esame turtingi turėdami savo kalbą, papročius, kultūrą. Vertinu savo protėvių palikimą, todėl man didelė garbė būti šioje komisijoje.“

Lietuvos nacionalinę UNESCO komisiją sudaro 25 visuomeniniais pagrindais dirbantys švietimo, mokslo ir kultūros specialistai – įvairių ministerijų darbuotojai, Lietuvoje veikiančių UNESCO katedrų ir centrų, nevyriausybinių organizacijų, veikiančių švietimo, mokslo, kultūros, aplinkos apsaugos, žiniasklaidos, ryšių ir informatikos sričių specialistai.

Pirmadienį Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos metinėje 2008 metų ataskaitoje dalyvavusi parlamentarė A.Baukutė susipažino su nauja veikla, kartu dirbsiančiais komisijos nariais. Konferencijos metu buvo išrinktas Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas. Juo tapo profesorius Romas Pakalnis.

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos tikslas – laiduoti aktyvų Lietuvos Respublikos dalyvavimą UNESCO veikloje, kuriant, vertinant ir įgyvendinant UNESCO tikslus atitinkančias programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius