Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 03 28

Atliekų konteineriai šalia Lukiškių a. keičia stovėjimo vietą – „išvažiuoja“ į gatvę

Prieš Lukiškių aikštės rekonstrukciją daliai Vilniaus Šermukšnių g. gyventojų šiukšles tekdavo nešti per Vasario 16-osios g., nes ten kampe stovėjo konteineriai. Pradėjus tvarkyti aikštę, jie perkelti į skiriamąją juostą Šermukšnių g., kaip tuomet teigta, laikinai – žadėta įkasti pusiau požeminius konteinerius, tačiau jų kol kas nėra. O tušti konteineriai, blaškomi vėjo, važinėjasi Šermukšnių gatve.
Konteineriai Šermukšnių gatvėje
Konteineriai Šermukšnių gatvėje / 15min skaitytojos Monikos nuotr.

„Važinėjasi“ gatve

Dienomis, kai vėjas gerokai sustiprėja, jo gūsiai kelia nerimą Vilniaus centre, Šermukšnių gatvėje, gyvenantiems ar šia gatve važinėjantiems žmonėms. Šios gatvės skiriamojoje juostoje stovintys konteineriai savarankiškai „išvažiuoja“ į gatvę, sukeldami nepatogumų automobiliams.

Kaip 15min pasakojo čia gyvenanti Monika, anksčiau konteineriai stovėjo kitapus Vasario 16-osios gatvės, Lukiškių aikštės prieigose. Tačiau pradėjus aikštės rekonstrukciją konteineriai perkelti į Šermukšnių gatvę, kaip manė gyventojai, laikinai. „Kažkada buvo kalbėta, kad tvarkant Lukiškių aikštę pusiau požeminių konteinerių aikštelė bus įrengta prieigose. Bet planai pasikeitė, dabar lyg planuojama Šermukšnių gatvėje kažkur toliau nuo sankryžos. Kada tai bus daroma, nežinau, nes Šermukšnių gatvė kaip ir sutvarkyta“, – sakė Monika.

VIDEO: Atliekų konteineriai šalia Lukiškių a. patys keičia stovėjimo vietą

Kol kas vėjai nešioja konteinerius. „Automobiliai bando apvažiuoti tuos konteinerius, nes gali ir mašiną apgadinti, ir ant žmogaus užvažiuoti. Kreiptasi į savivaldybę jau ne kartą, bet atsakymai būna labai formalūs, kad bus sutvarkyta. Nei kada, nei kaip, tas lieka neaišku“, – skundėsi vilnietė.

Pamiršo stabdžius

15min Vilniaus savivaldybės Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis teigė, kad konteineriai Šermukšnių gatvėje tikrai bus pakeisti į pusiau požeminius konteinerius. Nuotraukoje galima matyti vietą, kur suplanuota jų aikštelė, pažymėta 949 numeriu.

Konteinerių aikštelės vieta Šermukšnių g.
Konteinerių aikštelės vieta Šermukšnių g.

„Iš sankryžos konteineriai buvo patraukti dėl Lukiškių aikštėje vykusių tvarkymo darbų. Vietoje jų, kaip pagal planą matyti, vos už keleto metrų bus pastatyti nauji pusiau požeminiai konteineriai“, – teigė V.Juodis.

Gatve konteineriai irgi važinėtis neturėtų ir juos išlaikyti vienoje vietoje yra būdų. „Savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ nėra nė karto užfiksavusi minėtų pažeidimų, tačiau įspėjome UAB „VSA Vilnius“, kad tuštinant komunalinių atliekų surinkimo konteinerius darbuotojai užspaustų konteinerių stabdžius“, – teigė savivaldybės atstovas, užtikrindamas, kad konteineriai nuo važiuojamosios dalies buvo patraukti vos gavus pranešimą apie tai.

Anot V.Juodžio, šiuo metu visame Vilniaus mieste įrenginėjamos požeminių ar pusiau požeminių konteinerių aikštelės. Jau įrengta daugiau kaip 175 pusiau požeminių konteinerių aikštelių. Per 2019 metus planuojama įrengti iš viso 759 požeminių ar pusiau požeminių konteinerių aikšteles. Konteinerių aikštelių išdėstymo Vilniaus mieste schema skelbiama Vilniaus miesto savivaldybės interneto svetainėje www.vilnius.lt/aiksteles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius