Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 12

Atlikta korupcijos rizikos analizė Šiaulių miesto savivaldybėje

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikę korupcijos rizikos analizę, nustatė, kad korupcijos prevencija Šiaulių miesto savivaldybėje (toliau – Savivaldybė) 2005-2009 m. buvo įgyvendinama nepakankamai.
Analizės metu buvo įvertintos Savivaldybės vykdomos Korupcijos prevencijos įstatyme numatytos korupcijos prevencijos priemonės, kai kurių skyrių veikla ir Savivaldybės 2009 m. nustatyta korupcijos pasireiškimo tikimybė (KPT), teigiama išplatintame pranešime.

Atliekant korupcijos rizikos analizę pastebėta, kad Savivaldybės Kovos su korupcija programa nebuvo atnaujinama nuo 2003 metų ir neatitinka šiuolaikinės veiklos planavimo principų. Priemonių plane numatytos antikorupcinės priemonės Savivaldybėje buvo įgyvendinamos tik iš dalies.

Savivaldybėje per pastaruosius penkerius metus nebuvo atliekami teisės aktų ar jų projektų antikorupciniai vertinimai. Šie vertinimai būtų padėję panaikinti teisės aktų spragas, kurios neretai sudaro sąlygas valstybės tarnautojams ar kitiems asmenims pasipelnyti valstybės sąskaita.

Pastebėta, kad Savivaldybė nesikreipė ir dėl asmenų, siekiančių eiti ar einančių pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje, patikrinimo. STT pateikta informacija yra vienas iš pagrindų, apibūdinančių asmens patikimumą skiriant asmenį į pareigas.

Išanalizavus Savivaldybės Viešosios tvarkos, Ekonomikos, Architektūros ir urbanistikos skyrių, Nuolatinės statybos komisijos veiklą, administracinių teisės pažeidimų tyrimo ir nagrinėjimo procedūras, pastebėtas neišsamus kai kurių vidinių procedūrinių teisės aktų nuostatų reglamentavimas, kuris taip pat gali sudaryti prielaidas korupcijai ir Savivaldybės tarnautojų piktnaudžiavimui.

Analizėje STT pareigūnai pateikė aiškias rekomendacijas ir pasiūlymus Savivaldybėje nustatytiems veiklos trūkumams šalinti ir korupcijos prevencijos veiklai gerinti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius