Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 10

Atmestas Lazdijų rajono tarybos nario Artūro Margelio skundas dėl VRK sprendimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjo Lazdijų rajono tarybos nario, buvusio kandidato į Lazdijų rajono merus Artūro Margelio skundą atsakovei Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl jos sprendimo panaikinimo.
Artūras Margelis
Artūras Margelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pareiškėjas skundė 2020 m. birželio 3 d. VRK sprendimą, kuriuo pripažinta, kad vietiniame laikraštyje „Dzūkų žinios“ paskelbtos 6 publikacijos 2019 m. kovą, vykstant savivaldybių tarybų rinkimų kampanijai, yra politinė reklama.

Teismas, vertindamas laikraščio „Dzūkų žinios“ paskelbtose publikacijose pateikiamos informacijos pobūdį, pritarė VRK išvadoms, jog minimos 6 publikacijos atitinka politinės reklamos požymius, kadangi jose įdėta kandidato į Lazdijų rajono merus A.Margelio nuotrauka, skelbiamas vardas, pavardė, jo, kaip kandidato, reklama su atvaizdu, kandidato nuveikti darbai Lazdijų krašto žmonėms, padėka už balsavimą pirmajame savivaldybių tarybų rinkimų ture, tekstuose nuolat minimas gyventojų išreikštas pasitikėjimas tuo laikotarpiu pareigas einančiu meru Artūru Margeliu, pateikiami jo nuveikti darbai ir gauti apdovanojimai.

Be to, visuomeninis rinkimų komitetas „A.Margelio komanda „PIRMYN!“ suteikė turtinę naudą Lazdijų rajono gyventojams, nupirkęs 6 500 vnt. laikraščio tiražo ir juos neatlygintinai išplatinęs Lazdijų rajono gyventojams, taip skatindamas dalyvauti rinkimų į savivaldybės merus antrajame ture ir balsuoti už kandidatą Artūrą Margelį.

Teismas pritarė VRK išvadai, jog rinkėjų pirkimas buvo įvykdytas A.Margelio naudai, kadangi laikraštis buvo išleistas prieš pat II rinkimų turą, kuriame dalyvavo A. Margelis.

Pasak teismo, konstatavus, kad leidinio „Dzūkų žinios“ 6 publikacijų turinys yra politinė reklama, tokio leidinio dalijimas nemokamai pagrįstai pripažintas rinkėjų papirkimu turinčia ekonominę vertę dovana, siekiant paskatinti rinkėją ar rinkimų teisę turintį asmenį dalyvauti rinkimuose ir balsuoti už keliamą kandidatą į savivaldybės tarybos narius, o tai, pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostatas, yra draudžiama.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius