Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 17

Atsiliepimus apie generalinio prokuroro kandidatūrą Dalia Grybauskaitė vertina atsargiai

Seimo narių atsiliepimus apie kandidatą vadovauti Generalinei prokuratūrai Evaldą Pašilį prezidentė Dalia Grybauskaitė vertina atsargiai.
Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turbūt dabar vertinti įvairius atsiliepimus reikėtų labai atsargiai. Turėjome jau patyrimą, kai viešoje erdvėje kalbama viena, o balsuojama kitaip, pasislėpus už slapto balsavimo, deja, įvairūs interesai ir grupiniai susitarimai demonstravo ką kitą“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

Anot jos, trečiasis kandidatas į generalinius prokurorus yra profesionalus, kompetetingas, be to, būdamas žmogumi iš teismų sistemos jis galės objektyviau įvertinti padėtį Generalinėje prokuratūroje.

Seimas jau yra atmetęs du valstybės vadovės kandidatus į generalinius prokurorus. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

„Aš labai tikiuosi, kad Seimas šį kartą vis tiktai pasielgs atsakingai“, – sakė D.Grybauskaitė.

Pirmadienį prezidentės pasiūlytas kandidatas vadovauti Generalinei prokuratūrai E.Pašilis šiuo metu dirba Ukmergės rajono apylinkės teisme. Jis turi 15 metų teisėjo darbo patirtį.

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė ir premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius anksčiau sakė teigiamai vertinantys E.Pašilio kandidatūrą. Tuo metu kiti BNS kalbinti parlamentarai teigė, kad kandidato paskyrimą lems jo asmenybė.

Anot Prezidentūros, 42 metų E.Pašilis nuolat kelia profesinę kvalifikaciją – mokymuose Ispanijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, taip pat yra dalyvavęs teismų pirmininkų kvalifikacijos kėlimo programose.

Seimas jau yra atmetęs du valstybės vadovės kandidatus į generalinius prokurorus. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius