Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 03

Atsistatydinęs Ž.Pavilionis kelia vienybės vėliavą ir ragina telktis apie I.Šimonytę

Metus Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko poste dirbęs konservatorius Žygimantas Pavilionis pirmadienį paskelbė atsistatydinantis. Tai buvo paskutinė diena, kurią jam buvo nurodžiusi reikalavimą pasitraukti iškėlusi jo atstovaujama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija. Jei Ž.Pavilionis nebūtų pasitraukęs, jam grėsė pašalinimas iš partijos. Atsistatydinęs politikas pažėrė komplimentų premjerei Ingridai Šimonytei, nors būtent dėl aštrių priekaištų jai buvo priverstas trauktis. Ką toliau veiks Ž.Pavilionis?

Apie savo požiūrį į Vyriausybę, premjerę Ingridą Šimonytę, prezidentą Gitaną Nausėdą ir Vyriausybės vykdomą užsienio politiką bei savo ateities veiklos horizontus Ž.Pavilionis pasakojo portalo 15min video laidoje „15/15“.

– Feisbuke rašėte, kad atsistatydinate savo partijos reikalavimu. Ar tai reiškia, kad jeigu partija nebūtų pareikalavusi, būtumėte nesitraukęs iš Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų?

– Be abejonės, manau, likčiau, bet jeigu politinė bendruomenė, su kuria veikiu, pradžioje su krikščionimis demokratais, vėliau su Tėvynės sąjunga, mano, kad šiuo momentu mano atsitraukimas būtų svarbus efektyvesniam jos darbui pasiekiant tų pačių tikslų, kuriuos ir aš kėliau, manau, būtų negarbinga neatsitraukti, nes su šia bendruomene esu laimėjęs visus rinkimus, ja tikrai nuoširdžiai tikiu, manau, kad už ją geresnės tiesiog nėra tiems iššūkiams įveikti, taip pat ir užsienio politikoje.

Ja tikiu, ir jeigu yra toks prašymas, garbingai jį priimu, atsitraukiu ir toliau kitose pozicijoje, taip pat ir partijos tarptautinio sekretoriaus pozicijoje, kuriose išlieku, veiksiu tiek su savo partine šeima Europos Sąjungoje, tiek su savo partinės šeimos partneriais Rytuose, tiek su kitom politinėm jėgom kurdamas tą vienybę. Galbūt netgi turėdamas šiek tiek daugiau manevro laisvės tai daryti, negu kad galėjau tai daryti būdamas komiteto pirmininku.

– Atsistatydinti šansą turėjote ir anksčiau, gruodžio viduryje, kai buvo sprendžiama dėl užsienio reikalų ir susisiekimo ministrų likimo postuose. Jūs taip pat rašėte feisbuke, kad pristatysite savo sprendimą pirmiausia pasižiūrėjęs, koks bus sprendimas dėl užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio. Ar tai reiškia, kad jeigu būtų buvęs atleistas G.Landsbergis, būtumėte jau ir tada atsistatydinęs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius