-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17

Atsistatydino STT tyrimo purtomų P.Mažylio gimdymo namų vadovas

Kyšininkavimo skandalo klampinami Kauno P.Mažylio gimdymo namai liko be vadovo – nuo sausio 31 d. iš šių pareigų pasitraukė Eugenijus Valasevičius. Laikinai jo vietą užėmusi ilgametė Ginekologijos skyriaus vedėja Irena Tumelionienė tikina, jog tai mažai kuo susiję su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamu tyrimu. Šiuo metu gimdymo namuose vykdoma restruktūrizacija.
Direktoriaus pareigas paliko Eugenijus Valasevičius
Direktoriaus pareigas paliko Eugenijus Valasevičius

Pasak 36-erius metus P.Mažylio gimdymo namuose dirbančios I.Tumelionienės, E.Valasevičius iš pareigų pasitraukė sausio 31 d. Vasario 1 d. Kauno klinikinės ligoninės, kuriai ir priklauso šie gimdymo namai, vadovas Gediminas Abeciūnas laikinai eiti šias pareigas delegavo ją.

„Aš tikrai netroškau tų pareigų, bet daktaras Abeciūnas pasakė, jog reikia man jas perimti, juk daugybę metų atidaviau šiai įstaigai. Aš veteranė. Myliu savo darbovietę. Esu vienas didžiausių jos patriotų. Dėsiu visas pastangas, iki sąmonės netekimo, jog gimdymo namams būtų grąžintas geras vardas, jog nuslinktų įtarimų šešėlis. Dėl skandalo skaudu visiems darbuotojams“, – tikino laikina vadovė.

Tiesa, konkurse dalyvauti ir tapti nuolatine vadove ji nesiruošia.

15min duomenimis, po E.Valasevičiaus pasitraukimo, įstaigos darbuotojai netgi rinko parašus, tikėjosi, jog laikinuoju vadovu bus paskelbtas pavaduotojas Marius Goberis, tačiau paskirta vadovauti buvo I.Tumelionienė.

„Taip, kolektyvas buvo sunerimęs. Kadangi Goberis buvo pavaduotojas gydymo reikalams, tikrai visi manė, jog bus paprasčiausia, jei iki rinkimų vadovo pareigas laikinai eitų būtent jis. Išties, rinkome parašus ir juos įteikėme Abeciūnui“, – patvirtino ji.

Tikrų E.Valasevičiaus pasitraukimo priežasčių I.Tumelionienė nežino. Gimdymo namuose jis, anot gydytojos, išdirbo apie 44-erius metus, iš kurių net 28-erius metus – įstaigos vadovu.

„Nebuvo jam lengva tiek sukūrus ir tiek širdies įdėjus išeiti iš čia. Niekam nesiaiškino, kodėl išėjo, o mes ir neklausinėjome. Ar tai susiję su skandalu? Tikriausiai tai padėjo apsispręsti išeiti iš darbo. Jis buvo energingas, darbštus – sveikata tikrai netrukdė dirbti“, – teigė I.Tumelionienė.

Naujojo vadovo rinkimų data dar nenumatyta, tačiau, pagal įstatymą, ilgiausiai vadovauti P.Mažylio gimdymo namams I.Tumelionienė galės metus. Ji tikino nieko apie STT tyrimo eigą nežinanti. Abu darbuotojai, kuriems iki šiol buvo pateikti įtarimai, P.Mažylio gimdymo namuose vis dar dirba. Ir, anot jos, yra puikūs specialistai.

Šiuo metu P.Mažylio gimdymo namuose vykdoma restruktūrizacija.

„Šiuo metu įstaigoje vykdoma restruktūrizacija. Norime sutaupyti. Skaudu, kai, pvz., 11 metų išdirbęs ginekologas gauna tik kiek daugiau nei 500 eurų į rankas. Tikimės, jog po restruktūrizacijos, nuo kovo 1 d., galėsime pradėti galvoti, kaip darbuotojams pakelti atlyginimus“, – teigė laikina vadovė.

P.Mažylio filiale numatyti 124 etatai. Įgyvendinus restruktūrizaciją, darbuotojų skaičius turėtų kiek sumažėti.

Susisiekti su E.Valasevičiumi 15min žurnalistei nepavyko.

15min primena, jog skandalas kilo po to, kai vienos 2016 m. spalio mėnesį P.Mažylio gimdymo namuose kūdikio susilaukusios moters anesteziologai paprašė susimokėti 80 eurų už epidūrinę nejautrą. Gimdyvės sugyventiniui pareikalavus čekio, jis jam nebuvo pristatytas.

Daugybė moterų pradėjo pasakoti, jog jau daug metų gydytojams „į kišenę“ mokėjo už procedūrą, kuri yra nemokama. Už ją gydymo įstaigai sumoka Valstybinės ligonių kasos. Tai sukėlė įtarimų, jog gimdymo namuose neteisėtai renkami pinigai.

Peržiūrėjus mokamų paslaugų žurnalą P.Mažylio gimdymo namuose, 2016 m. mokama epidūrinės nejautros paslauga buvo taikyta tik dviem atvejais. O neoficialiai susimokėjusių už šią paslaugą – ne viena dešimtis.

Pernai metų lapkričio 7 d. tyrimo dėl kyšininkavimo ėmėsi STT. Gruodžio 29 d. įtarimai buvo pareikšti anesteziologui-reanimatologui Virgilijui Dimšai, šių metų sausio 11 d. – šios įstaigos gydytojai anesteziologei-reanimatologei J.Č. Iki tol P.Mažylio gimdymo namų vadovas E.Valasevičius nebuvo apklaustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius