TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 19

Atstatyti BMW nušluotą stotelę kainuos bent 8 000 eurų, ateityje ji netaps saugesnė

Po didelį atgarsį sekmadienį Vilniuje sukėlusios BMW avarijos sostinės savivaldybės specialistai pirmadienį pateikia analizę ir įžvalgas apie visuomeninio transporto stotelių saugumą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus savivaldybės atstovų 15min.lt pirmadienį atsiųstame paaiškinime pažymima, kad stotelės yra projektuojamos ir įrengiamos vadovaujantis Statybos techniniu reglamentu, eismo saugumo teisės aktais, kuriuose yra reikalavimai viešojo transporto infrastruktūrai sukurti.

„Nagrinėjant Vinco Kudirkos stotelę šalia J.Lelevelio g., kurioje įvyko 2015-10-18 eismo įvykis, tai stotelė atitinka keliamus reikalavimus (įrengta viešojo transporto įvaža, paviljonas pastatytas saugiu atstumu nuo važiuojamosios dalies ir t.t.)“, – rašo specialistai.

Saugaus eismo ir miesto infrastruktūros ekspertų vertinimu, lyginti stotelių pagal saugumą ar įvardinti vieną jų, kaip nesaugią, nereikėtų.

Vinco Kudirkos stotelė yra viena labiausiai apkrautų Vilniaus mieste – per dieną joje į transporto priemones įlipa ir iš jų išlipa daugiau nei 7,7 tūkst. keleivių. 

Vertėtų labiau akcentuoti tai, kad vairavimas ir eismo sąlygos (galimas greičio viršijimas, važiavimo sąlygų neįvertinimas, chuliganiškas, pavojingas manevravimas, meteorologinių sąlygų pokyčiai) gali būti autoįvykio priežastimi.

Šiuo metu tikslinamas žalos dydis, preliminariai jis gali siekti apie 8 000 eurų su PVM (pavilijono, stotelės, šiukšlių dėžės, suoliuko įrengimo darbai).

Ar stotelėse būtų įmanoma kažkaip labiau saugoti keleivius?

„Ši stotelė atitinka viešojo transporto infrastruktūros saugos reikalavimus. Dirbtinai įrengiant tvoreles ar atitvarus, atsirastų keleivių įlipimo/išlipimo nepatogumų problema“, – teigia Vilniaus savivaldybės specialistai.

Jų supratimu, konkrečiai šia stotele patogu naudotis kiekvienam, kuris važiuoja namo po vakarinių spektaklių Operos ir baleto teatre ar koncertų Kongresų rūmuose. Ji taip pat populiari ir tarp tų, kurie vyksta į savaitgalinius renginius Gedimino prospekte, Senamiestyje. Todėl dabartinės jos vietos Vinco Kudirkos aikštės prieigose neketinama keisti.

Savivaldybės duomenimis, Vinco Kudirkos stotelė, esanti pakeliui į autobusų ir geležinkelio stotis, yra viena labiausiai apkrautų Vilniaus mieste – per dieną joje į transporto priemones įlipa ir iš jų išlipa daugiau nei 7,7 tūkst. keleivių. Vinco Kudirkos stotelėje iš viso stoja dviejų maršrutų autobusai (tarp jų vienas greitasis) ir šešių maršrutų troleibusai, o savaitgaliais – ir trys naktinių autobusų maršrutai.

VIDEO: BMW Vilniuje rėžėsi į viešojo transporto stotelę – sužeisti 5 žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius