Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 09

Audrius Bružas praskaidrino dieną neįgaliųjų centre

Priimti kitokį – ne visada lengva. Dažnai dėl to, kad trūksta žinių, patirties, o pradėti pokalbį drovimasi. Psichinę negalią turinčius žmones vis dar supa stigma, dažnai trukdanti integruotis į visuomenę.

Jonavoje veikiantis neįgaliųjų veiklos centras siekia rasti bendravimo tarp sveikųjų ir neįgaliųjų „auksinį raktelį“.

Centre neįgalieji gali užsiimti pačiomis įvairiausiomis veiklomis – nuo mezgimo ar dėlionių dėliojimo iki sporto. Centras taip pat pradėjo projektą, kurio metu neįgalieji mokomi atpažinti ir valdyti kylančias emocijas. Būtent tai yra vienas iš veiksnių, lemiančių bendravimo sėkmę ir integraciją į visuomenę.

Matant šypsenas neįgaliųjų centro lankytojų veiduose akivaizdu, kad aktoriui Audriui Bružui tą sėkmingo bendravimo „auksinį raktelį“ pavyko rasti!

Šis projektas įgyvendinamas pagal LR Vidaus reikalų ministerijos (VRM) administruojamą priemonę „Vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“. Jonavos miesto vietos veiklos grupės (VVG) parengta vietos plėtros strategija – tarp 39-ių, kurių įgyvendinimui buvo suteiktas finansavimas.

Gautos lėšos per miesto VVG paskirstomas vietos bendruomenių rengiamiems socialiniams projektams, kuriais siekiama mažinti skurdą ir socialinę atskirtį, skatinama savanorystė, gyventojų įsitraukimas į bendruomenės veiklą. Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centro parengtam projektui iš Europos Sąjungos (ES) fondų ir bendrojo finansavimo lėšų buvo skirti 10 tūkst. Eurų.

Vietos veiklos grupės

Vietos veiklos grupės – kas tai, kam jos skirtos ir kuo gali jums pasitarnauti?

Vietos veiklos grupių žemėlapis

Žemėlapyje galite rasti miestų vietos veiklos grupes, kurių vietos plėtros strategijoms jau skirtas finansavimas. Renkite projektus ir prisidėkite prie pokyčių.

VRM
VRM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius