Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

Aukščiausiasis Teismas: Klaipėdos licėjaus vadovė – nuteista pagrįstai

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), kasacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, priėmė galutinį bei neskundžiamą nuosprendį, kuriuo VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dalininkė ir direktorė Regina Kontautienė nuteista už korupcinius nusikaltimus. Moteriai palikta galioti pirmosios instancijos teismo skirta bausmė – 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, kurio vykdymas atidėtas 2 metams.
Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė
Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė / Klaipėdos licėjaus nuotr.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, VšĮ Klaipėdos licėjus dalininkė ir direktorė R. Kontautienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, siekė turtinės ir kitokios asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei apgaule pasisavino ir iššvaistė didelės vertės svetimą turtą, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, klastojo dokumentus. Teismas konstatavo, kad R. Kontautienė leido licėjaus lėšas asmeninėms reikmėms, apmokėjo asmeninių baldų ir techninės įrangos įsigijimą, butų remonto darbus ir pan. Dėl tokių veiksmų valstybė ir VšĮ Klaipėdos licėjus patyrė didelę žalą – beveik 30 tūkst. eurų.

LAT atmetė nuteistosios gynėjo kasacinį skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo moteriai skirta laisvės atėmimo bausme su jos vykdymo atidėjimu.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius