Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 04

Aurelijaus Verygos patarėja papasakojo, kaip karantino metu vyksta darbas operacijų centre

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė feisbuke plačiau papasakojo, kaip atrodo darbas Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centre, kuriame darbuotojai taip pat susiduria su dideliais krūviais ir informacijos gausa.
Lina Bušinskaitė-Šriubienė
Lina Bušinskaitė-Šriubienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ji pasakoja, kad operacijų centras pačių darbuotojų yra vadinamas štabu ir jo veikla nesustoja – jis veikia visą parą, kiekvieną savaitės dieną.

„Šio štabo komunikacija taip pat veikia 24/7 principu, yra karštasis telefono numeris žiniasklaidai, kurio galima skambinti vakarais ir savaitgaliais bei bendrauti su budinčiu SAM Spaudos tarnybos atstovu.

Vadinasi, jei kažkas nutinka vakare ar savaitgalį, komunikacija irgi turi veikti. Ne išimtis ir šiandien, ir vakar vakaro „naktinė“ komunikacija, kurios labai reikėjo. Ne išimtis – ir ryt.

Žinoma, ne visada spėjame, nes krūviai yra nežmoniški, bet stengiamės iš visų jėgų teikti naujausią informaciją. Dėl to atsiprašome“, – rašo Lina Bušinskaitė.

„Vakar (penktadienį, – red. past.) per SAM nuotolinę spaudos konferenciją buvo pranešta, jog siekiant subalansuoti paimtų mėginių ir tyrimų srautus laboratorijoje, bus laikinai trumpinamas darbo laikas mobiliuose punktuose. To reikėjo tam, kad ėminiai nebūtų išmetami, jei pasibaigtų jų galiojimo laikas, o laboratorijos nespėtų visų ištirti. Ir tam, kad žmonėms nereikėtų po kelis kartus vykti kartoti tų pačių procedūrų. Laborantai, kurie galėtų profesionaliai dirbti laboratorijose, neparuošiami per naktį. Tam reikia labai daug laiko. Laboratorijų Lietuvoje sparčiai daugėja, nes jų reikia. Tyrimai buvo, yra ir bus atliekami. Bet srautai turi būti racionaliai suplanuoti, kad nenukentėtų niekas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubėnė

Deja, vienas politikas naktį savo socialiniame tinkle tai pateikė kaip „naujieną“ su papildomais pasvarstymais. Tad natūralu, kad teko vėlų penktadienio vakarą vėl komunikuoti“, – aiškina ji.

15min primena, kad Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius penktadienio vakarą feisbuke pranešė, kad sostinei liepta uždaryti du iš trijų mobilių patikros punktų, o likusio darbo laiką sutrumpinti iki 6 valandų per parą.

Ir dirba, ir vaikus prižiūri

A.Verygos patarėja sako, kad „štabe“ dirba ir vienišos mamos, ir vienišos mamos, auginančios negalią turinčius vaikus, ir besilaukiančios moterys, ir kolegos, kurie suserga dėl nežmoniškų krūvių, vėl pakyla iš ligos ir grįžta.

„Neseniai prisijungė nauji kolegos, nes reikia pastiprinimo. Tad dirbame išvien, vieni kitus keičiame, padedame, palaikome, prireikus – keliamės ir naktį, kad padėtume budintiems kolegoms.

Visi esame žmonės. Ne robotai. Su savo istorijomis ir rūpesčiais, kuriuos deriname su ypatingai sunkiu darbu šiuo laikotarpiu. Ir nesiskundžiame tuo. Laikomės tvirtai, draugiškai“, – rašo Lina Bušinskaitė.

Ji sako, kad penktadienio „nakties“ komunikaciją dėliojo keturiese, o greta tuomet buvo ir vaikai.

„Dvi mamos su vaikais pašonėje. Viena ranka deriname tekstus, rašome, kalbame telefonais, kita – raminame ir migdome savo vaikus. Taip dalijame savo širdis ir vaikams, ir darbui. Kaip ir daugelis – deriname įsipareigojimus šeimai ir darbui“, – operacijų centro užkulisius praskleidžia ministro patarėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius