Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12

Aurelijus Veryga jau galvoja apie kitus draudimus: niekas neturi būti verčiamas kvėpuoti tabako dūmais

Paskirtasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga mano, kad reikia grįžti prie diskusijų uždrausti rūkyti balkonuose – apie tai diskutavo praėjusios kadencijos Seimas, tačiau tokio draudimo neįteisino. Pasak A.Verygos, į šią problemą reikėtų pažiūrėti plačiau ir suteikti žmonėms galimybę teisiškai gintis nuo rūkalių.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš iš viso galvoju, kad visuomenę reikia paruošti idėjai, kad nė vienas žmogus neturėtų būti verčiamas kvėpuoti kito žmogaus tabako dūmais“, – pirmadienį 15min studijoje kalbėjo paskirtasis ministras.

Jis pridūrė, kad žmonės yra laisvi apsispręsti rūkyti, tačiau joks įstatymas jiems nesuteikia teisės gadinti sveikatą kitam žmogui, išskyrus būtinosios ginties atvejį.

Tiesa, A.Veryga pridūrė, kad lietuviai yra sąmoningi ir retai kada piktybiškai rūko prie kitų, nerūkančių. Sąmoningumą, jo teigimu, paskatino draudimas rūkyti kavinėse ir restoranuose.

VIDEO: A.Veryga apie draudimus rūkaliams ir gydytojų atlyginimus

„Prieš dvidešimt metų niekas būtų net neišdrįsęs kalbėti apie balkonus ar lauko kavines – būtų niekas klausimo nesupratę. Dabar jau mes suaugome iki tiek, kad suaugome iki to diskutuoti. Gal dar ne laikas priimti, o gal ir laikas – reiktų žmonių paklausti“, – sakė jis.

Priėmus tokius draudimus, A.Verygos teigimu, žmonėms būtų suteikta teisė gintis nuo rūkalių, o dabar jie tegali su jais ginčytis.

„Daug esu gavęs laiškų iš žmonių, kurie sako: aš išbandžiau viską, gražiuoju prašiau, lipdukus klijavome, plakatus, bandėme tartis, ir nieko. Yra piktybiškų žmonių, kurie nesiruošia nieko keisti. Bet jeigu žmonės gyvena būste, kurį pirko, ėmė paskolas, brangiai tai kainuoja – jie irgi turi teisę į švarų, sveiką orą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius