Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 27

„Aušros“ progimnazijos mokytoja rekomenduojamo PGR testo neatliko: izoliuotis turėjo 159 mokiniai, šeši – susirgo

Į „Kėdainių mugę“ kreipėsi Kėdainių „Aušros“ progimnazijos gimnazistės mama (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Kėdainių „Aušros“ progimnazijos mokytoja į darbą atėjo po 10 dienų izoliacijos, jausdama COVID-19 ligai būdingus simptomus. Vedė pamokas. Ji yra nepasiskiepijusi ir atsisakė pasidaryti greitąjį testą.
PGR testas
PGR testas / muge.eu nuotr.

Kadangi jai reikia testuotis kas dešimt dienų, toks laikas atėjo po trijų dienų. Testas parodė teigiamą COVID-19. Dėl to daug mokinių turėjo izoliuotis.

Izoliacijos terminas buvo nuo gruodžio 16 iki 26 d. Susirgo ir mano dukra, ir dar daugiau vaikų. Žinau, kad pagal įstatymą jai nereikėjo darytis testo, bet kodėl vaikams reikia darytis ir grįžus po atostogų, o mokytojas nejaučia jokios atsakomybės? Mokytojos elgesys prilygsta piktybiškam elgesiui. Ir kažin kiek vaikų dabar serga“, – rašė moteris.

Pasak „Aušros“ progimnazijos direktorės Linos Adomaitienės, ši situacija įstaigos vadovams žinoma ir labai nemaloni. Visų darbuotojų yra prašoma laikytis numatytų taisyklių ir saugoti tiek save, tiek kitus, tačiau minėtu atveju mokytoja pasielgė taip, kaip jai atrodė tinkama.

„Gruodžio 18 dieną gavau informaciją, kad minimai mokytojai patvirtinta COVID-19, mokytoja grįžo po izoliacijos, kurios metu jai buvo rekomenduojama atlikti PGR. Visuomenės sveikatos biuro specialistė, dirbanti mokykloje, labai įkalbinėjo mokytoją tai padaryti, bet ji testo neatliko.

Tiriant šį atvejį buvo nustatyta 220 kontaktų, izoliuoti iš viso 159 mokiniai, t. y. 10 klasių mokiniai, pirmadienio rytą fiksuoti 6 susirgimai.

Mokiniai buvo izoliuoti, nes netilpo algoritme. Mokytoja yra nesiskiepijusi, periodiškai testuojasi. Visų darbuotojų prašome, vos tik pajutus simptomus, neiti į įstaigą, atlikti greituosius antigenų testus“, – sakė įstaigos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius