Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 24

Austrijos žaliųjų atstovas kaltina aukštą URM pareigūną melu dėl Michailo Golovatovo paleidimo

Opozicinės Austrijos Žaliųjų partijos atstovas Peteris Pilzas kaltina melu šios šalies Užsienio reikalų ministerijos (URM) generalinį sekretorių Johannes Kyrle ir ragina jį atsistatydinti, jeigu pasitvirtins jo vaidmuo paleidžiant įtariamąjį Sausio 13-osios byloje Michailą Golovatovą.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas. / alphagroup.ru nuotr.

P.Pilzas sekmadienį Austrijos naujienų agentūrai APA sakė, kad turi būti išaiškinta, ar iš tiesų dėl URM generalinio sekretoriaus įsikišimo M.Golovatovas buvo paleistas.

„Jeigu tai pasitvirtins, mano nuomone, jis turi atsistatydinti“, – sakė Žaliųjų partijos atstovas.

Pats M.Golovatovas yra minėjęs, kad jį gelbėdamas nuo galimo suėmimo Rusijos ambasadorius Austrijoje Sergėjus Nečajevas nuolatos susiskambindavo su Austrijos prokuroru, užsienio reikalų ministro pavaduotoju ir budinčia Užsienio reikalų ministerijos tarnyba.

APA pranešime pabrėžiama, kad Austrijos pareigūnai pateikia skirtingas versijas, kas priėmė sprendimą dėl M.Golovatovo paleidimo ir skyrė Lietuvai neįmanomai trumpą laiką pateikti papildomų duomenų.

Prokuroras Karlas Schoberis šeštadienį vietos spaudai teigė, kad ne jis, o Teisingumo ministerija nustatė tokį terminą Lietuvai. Tuo metu Austrijos kancleris Werneris Faymannas anksčiau teigė, kad „nepriklausoma institucija (prokuratūra – BNS) priėmė nepriklausomą sprendimą“.

Rusijos pilietis M.Golovatovas liepos 14 dieną buvo sulaikytas Vienos oro uoste pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį, bet nepraėjus nė parai paliestas. Lietuvoje jis įtariamas nusikaltimais žmoniškumui, nes vadovo televizijos bokštą 1991 metų sausį šturmavusiam „Alfa“ būriui. Tuomet per sovietų kariškių veiksmus prieš beginklių žmonių minią žuvo 14 žmonių, per tūkstantį buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius