Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Automobilių mokesčio nebus (papildyta 14.33 val.)

Seimo opozicija aršiai puolė į kovą prieš pagalvės mokesčiu jau pakrikštytą juridinių asmenų valdomų automobilių apmokestinimą. Balsuodami juos šįkart palaikė ir daugumos atstovai: balsų dauguma buvo atmestas ir pirmasis įstatymo variantas, ir prezidento siūlymas atidėti mokestį iki balandžio.
Dėl naujo mokesčio protestavę vairuotojai dabar gali jaustis ramesni.
Dėl naujo mokesčio protestavę vairuotojai dabar gali jaustis ramesni. / 15min skaitytojos K.Ovčarenkienės nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Socdemas Algirdas Butkevičius teigė, jog automobilių apmokestinimo atidėjimas iki balandžio 1-osios tik sudarys sąlygas firmoms perregistruoti savo automobilius Latvijoje. Pasak A.Butkevičiaus, kitose šalyse tokio mokesčio jau atsisakoma ir gruodį greičiausiai paaiškės, jog planuotų 300 mln. litų nesurinkta, tad įvesti mokestį nebuvo tikslinga.

„Groja alkūnėmis“

Anot kito socdemo Juozo Oleko, šis įstatymas ypač nepalankus smulkiajam ir vidutiniam verslui. „Įmonėlei, kuri užsiima smulkiomis paslaugomis, tai yra didžiulė papildoma mokesčių našta, – sakė J.Olekas. – Jie bus priversti tą naštą perkelti tiems, kas tą paslaugą gauna, arba bankrutuoti patys.“

Frakcijos kolegoms pritarė Birutė Vėsaitė. Ji stebėjosi, kodėl apmokestinamas taksistas, o, tarkime, kompiuterininkas – ne, jei vieno darbo priemonė yra automobilis, o kito – kompiuteris.

Gydymo būdai atseit sergančią ekonomiką guldo į grabą, – rėžė V.Andriukaitis.Nepraleidžiantis progos pakalbėti iš Seimo tribūnos socdemas Vytenis Andriukaitis emocingai piktinosi ne tik automobilių mokesčiu, bet ir visais kitais įstatymais. „Gydymo būdai atseit sergančią ekonomiką guldo į grabą“, – nerinkdamas taisyklingų žodžių piktinosi V.Andriukaitis. Pasak jo, jei konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis pianinu groja pirštais, tai jo pasekėjas Andrius Kubilius – alkūnėmis.

Gąsdino kapais

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vidmantas Žiemelis siūlė įstatymą tobulinti. Jis taip pat kalbėjo, jog nežinia, kokios tokio įstatymo pasekmės bus verslui. „Tai yra verslo žlugdymo įstatymas. Kitaip sakant, tai bus kapai“, – paaiškino „tvarkietis“ Egidijus Klumbys.

Valdančiųjų koalicijai priklausančių liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas sakė, jog prezidento siūlymas atidėti apmokestinimą iki balandžio problemos nesprendžia. Anot jo, apmokestinti automobilį yra tas pats, kaip apmokestinti puoduką.

„Toks piratavimas, atsistojimas vidury lauko ir sakymas: man trūksta pinigų, tai aš iš visų jūsų atimsiu – ne valstybės reikalas“, – ragino atmesti mokestį „darbietis“ Kęstutis Daukšys.

Spręs, ką daryti

Seimui nutarus neapmokestinti įmonių automobilių, valdančiosios koalicijos taryba ketvirtadienį rinksis į posėdį ir spręs, ką daryti, mat į biudžetą nebus surinkta apie 300 mln. litų.

Premjeras tvirtina, kad galimų sprendimo būdų lauks iš koalicijos partnerių, mat, anot jo, būtent koalicijos partneriai siūlė apmokestinti juridinių asmenų automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius