-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 05

Avarijos metu sužalota Seimo nario R.Šarknicko dukra sėkmingai sveiksta: jau paleista iš ligoninės

Liepos pabaigoje įvykusios avarijos metu sunkiai sužalota Seimo nario Roberto Šarknicko dukra Julija sveiksta ir jau yra paleista iš ligoninės, 15min penktadienį atskleidė politikas. Sėkmingą dukros atsigavimą R.Šarknickas lygino su antruoju gimimu.
Robertas Šarknickas
Robertas Šarknickas / LRT kadras ir 15min nuotr.

„Aišku, nesinorėtų, kad tie patys vaikai gimtų kelis kartus, norisi, kad su ta viena gyvybe gimtų ir gyventų laimingai, bet įvyko kaip įvyko. (…) Jinai, kaip sakyti, atsigavusi, ir džiaugiamės, kad galime vėl visi kartu būti laimingi ir vienas kito nepaleisti, saugoti nuo pikto pasaulio, kuris kartais pakiša koją geriems žmonėms“, – 15min sakė R.Šarknickas.

Jinai, kaip sakyti, atsigavusi, ir džiaugiamės, kad galime vėl visi kartu būti laimingi ir vienas kito nepaleisti.

Seimo narys sakė, kad šeima visai Lietuvai dėkoja už maldas ir geras mintis.

R.Šarknicko feisbuko paskyros nuotr./Robertas Šarknickas su šeima
R.Šarknicko feisbuko paskyros nuotr./Robertas Šarknickas su šeima

„Tą jautėme du su puse mėnesio, tiesiog. Ir gydytojams [dėkojame, – 15min], visiems. Sunku kalbėti, nes labai džiaugsmas eina. Rinkti žodžius dabar sudėtinga“, – kalbėjo R.Šarknickas.

Pasak R.Šarknicko, jo dukra labai laukė, kada galės išeiti iš ligoninės, ir paskutinės kelios dienos atrodė kaip ištisi metai. Bet dabar, sakė jis, dukra jau grįžta į įprasta gyvenimo ritmą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas

„Vėl mokykla, vėl naujas gyvenimas atsiveria, ir viskas stojasi į vėžes. Ir tai dabar liks, ko gero, tik prisiminimas, kuris, kaip sakyti, diktuos ateityje būti budriems nuo piktų žmonių. Bet čia, žinoma, niekas nėra apsaugotas“, – sakė politikas.

Seimo narys pripažino, kad jo dukrai dar reikės šiek tiek laiko, kad visiškai atsigautų.

„Kadangi mes esame savi žmonės, tai dar matome pas ją tam tikrų dalykų, dar to laiko reikės. Kitas žmogus pasakytų, kad kaip ir viskas tvarkoje, nieko lyg nebūtų nutikę. (…) Mąsto, atsimena, žaidžia, bėgioja. Kitomis jėgomis dar bėgioja, bet jinai stipri.

Mąsto, atsimena, žaidžia, bėgioja. Kitomis jėgomis dar bėgioja, bet jinai stipri.

Lenkia tiesiog laiką“, – džiaugėsi Seimo narys.

R.Šarknickas pabrėžė, kad neblaivūs vairuotojai – didžiulė Lietuvos problema. Jis teigė, kad tarsis su kolegomis, su specialistais, ir galbūt siūlys keisti įstatymus, kad atsakomybė tokiems vairuotojams būtų sugriežtinta.

„Labai gaila ir kitų šeimų vaikų, kurie piktų dėdžių yra nutrenkiami, sužeidžiami. Aš sergu ne tik už savo dukrą, bet ir visos Lietuvos vaikus. Turbūt ne vienos šeimos yra situacija, reikia bendrai žiūrėti. Būti budriems“, - sakė R.Šarknickas.

Paklaustas, kokių pamokų jam ir šeimai suteikė ši patirtis, R.Šarknickas sakė, kad pamokų gyvenimas suteikia kiekvieną dieną.

„Kiekviena diena yra gyvenimo pamoka, ir niekas nėra apdraustas, kada kas gali įvykti. Nes tų piktų žmonių yra nemažai. Branginti, mylėti – tai svarbiausia yra. Tiesiog kiekvieną akimirką reikia branginti, kuri yra tau duota Dievo, ir išnaudoti ją. O kas nutiks, tai jei taip galvosime kiekvieną dieną, tai labai bus sudėtinga gyventi“, – teigė Seimo narys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas

Paklaustas, kaip klostosi policijos tyrimas dėl avarijos, R.Šarknickas sakė, kad tyrimas vyksta ir „yra tikrai įdomių detalių“. Tačiau Seimo narys akcentavo negalintis apie jas kalbėti, kad nepakenktų tyrimo eigai.

„Žiūrėsim. Dabar, aišku, prasideda kitas etapas. Asmeniškai specialiai nenorėjau užsiimti su tuo žmogumi, nes visas dėmesys buvo sutelktas į šeimos būklę, į Julytę. Nenorėjau maišyti jausmų su teisiniais dalykais. Laukėm, kada ji pasveiks ir išeis iš ligoninės. Ir turbūt prasidės jau kitas etapas, teisinis“, – sakė Seimo narys.

Buvo panirusi į komą

Aštuonerių metų R.Šarknicko dukra avarijos metu Rokiškyje buvo sužalota liepos pabaigoje – per perėją ėjusią mergaitę partrenkė, kaip įtariama, neblaivus vairuotojas. Mažametė buvo panirusi į komą.

Kaip tiksliai mašina parbloškė mažametę pėsčiąją, tyrėjai dar aiškinasi. Vaiką partrenkęs vairuotojas iš nusikaltimo vietos spruko.

Vis dėlto po maždaug 20 minučių įtariamojo „Volvo“ pastebėtas viename iš Rokiškio gyvenamųjų namų kiemų. Netrukus pareigūnai sučiupo ir patį vyrą, kuris įtariamas vairavęs „Volvo“, partrenkęs mažametę ir pasišalinęs iš avarijos vietos.

Vyro blaivumas iškart patikrintas alkoholio matuokliu – prietaisas parodė vidutinį (kiek daugiau nei 1 promilės) apsvaigimą.

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę. Teisme jam gali grėsti ilgi metai nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius