-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 29

B.Markauskas nėra atsisakęs pareigų kredito unijoje, Pieno gamintojų asociacijoje

Žemės ūkio ministras ir parlamentaras Bronius Markauskas iki šiol priklauso ir Kredito unijos „Gargždų taupa“ paskolų komitetui bei Pieno gamintojų asociacijos tarybai, skelbia LRT laida „Savaitė“.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šios pareigos, pagal Konstitucinio Teismo išaiškinimą, yra nesuderinamos su Seimo nario pareigomis.

Laidoje teigiama, kad informacija apie nenutrauktus ministro ryšius su minėtais juridiniais asmenimis pateikiama Registrų centro išrašuose.

„Turbūt turiu pasitikslinti, bet keista, jei iki šiol, kažkokiu būdu tai neiškilo. Jūs įvardinkite priežastį, koks man dabar tikslas būti ar kredito unijos nariu kažkokiu, ar Pieno gamintojų asociacijos tarybos nariu?“, – reportaže paklaustas apie šiuos ryšius kalbėjo B.Markauskas.

2004-aisiais Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad Seimo narys, kuris yra kokios nors privačios įmonės, įstaigos, organizacijos steigėjas, savininkas, bendraturtis ar akcininkas, negali užimti pareigų, atlikti darbo, eiti tarnybos, vykdyti kitų funkcijų, atlikti kitų užduočių, užimti vadinamųjų garbės pareigų, įskaitant ir dalyvavimą įmonės, įstaigos ar organizacijos kolegialiuose valdymo, kontrolės ir kituose organuose, negali jai atstovauti.

Savo viešų ir privačių interesų deklaracijoje B.Markauskas nurodo, kad santykius su Pieno gamintojų asociacija nutraukė 2016-ųjų lapkričio 7-ąją, apie eitas ar einamas pareigas „Gargždų taupa“ kredito unijoje deklaracijoje nenurodoma.

B.Markauskas šią savaitę apsisprendė trauktis iš ministro pareigų, jis pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių. Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad ministerijai B.Markauskas vadovaus iki birželio 1-osios, siekiant sklandžiai užbaigti darbus.

B.Markauskas kritikos sulaukė naujienų portalui 15min paskelbus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę be savininkų leidimo ir už tai gavo Europos Sąjungos išmokas. B.Markauskas teigia turėjęs žodinius savininkų sutikimus. Ministrą atsistatydinti paragino prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius