-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 09 /17:53

B.Markauskas: praradęs premjero pasitikėjimą, pasitraukčiau

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sako atsistatydinsiąs iš karto, jei tik premjeras pareikštų nepasitikėjimą juo. Ministro teigimu, Saulius Skvernelis dabar jį palaiko ir dėl žemės nuomos Klaipėdos rajone, ir dėl milijoninio ministerijos viešinimo konkurso.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Premjeras manimi pasitiki. Jeigu premjeras pasakys, kad aš turiu problemą, tai aš pirmą dieną pasitrauksiu“, – pirmadienį žurnalistams sakė B.Markauskas.

Tuo metu premjeras praėjusią savaitę sakė išklausęs B.Markausko pasiaiškinimų ir tvirtino, kad to jam pakanka.

„Aš matau pono Markausko veiklą kaip ministro veiklą, tai ir vertinu kaip žemės ūkio ministro veiklą, o jo šeimos reikalus ir šeiminius santykius turėtų ponas Markauskas pats ir vertinti“, – tuomet kalbėjo S. Skvernelis.

Naujienų portalas 15min pirmadienį rašė, jog Žemės ūkio ministerija viešinimui per artimiausius kelerius metus ketina išleisti maždaug 6 mln. eurų.

B.Markauskas aiškino, jog nebūtinai visa suma bus sumokėta už viešinimą, o tik maždaug 5 proc. jos bus apmokėta iš valstybės biudžeto.

„Kodėl tokie dideli pinigai, palyginti su kitomis ministerijomis? Nes žemės ūkis gauna labai didelę paramą iš Europos Sąjungos. Kasmet, ko gero, apie 1 mlrd. eurų. Tai, aišku, Europos Komisija nori, kad parama būtų viešinama“, – teigė ministras.

Jis buvo įsitikinęs, jog ministerija skaidriai ir be klaidų atliko viešąjį pirkimą.

15min praėjusią savaitę taip pat rašė, jog B.Markausko motina Sofija Markauskienė 5–6 metus keliais sklypais naudojasi be savininkų leidimo. Vienas žemės savininkų teigė pats mokantis žemės mokestį ir nėra suteikęs leidimo ministro šeimai ūkininkauti jo žemėje. Tuo metu, pasak 15min, B.Markausko motina už šiuos sklypus iš Nacionalinės mokėjimų agentūros gauna išmokas.

B.Markauskas pirmadienį sakė, kad ši istorija verta „kapeikos“.

„Tai tikrai palietė šeimą, bet tai kapeikos vertas reikalas. Savaitgalį daug bendravau, bandžiau su tuo žmogumi susitikti. Jis nepanoro susitikti“, – kalbėjo B.Markauskas.

Ministro atstovas spaudai Remigijus Bielinskas BNS patikslino, jog B.Markausko mama S.Markauskienė praėjusį savaitgalį nusprendė parduoti jai priklausantį ūkį Trušelių kaime.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad „piktnaudžiavimo šešėliai“, krintantys ant žemės ūkio ministro ir jo šeimos, kompromituoja ne tik jį, bet ir visos Vyriausybės reputaciją.

„Ant ministro ir jo šeimos krentantys piktnaudžiavimo šešėliai turi būti išsklaidyti. Kylančios abejonės kompromituoja ne tik ministro, bet ir Vyriausybės reputaciją“, – BNS pirmadienį Prezidentūros perduotame komentare teigia šalies vadovė.

B.Markauskas BNS yra teigęs, kad jo motinai priklauso 20 hektarų žemės, o dar 180 hektarų – nuomojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius