Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 03

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl koronaviruso išplitimo aplinkybių Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo bei tarnybos pareigų neatlikimo VšĮ Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Toks sprendimas priimtas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gegužės mėn. gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pareiškimą dėl minėtoje gydymo įstaigoje nustatytų aplinkybių, manoma, sąlygojusių COVID-19 infekcijos išplitimą. Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, prokuroras konstatavo, kad nusikalstamos veikos, kurias įtarus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – nenustatytos.

Tyrimo metu nebuvo gauta duomenų, leidžiančių daryti pagrįstas išvadas, kad VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojai būtų pažeidę kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisykles, ir būtent dėl šių pažeidimų sukėlę pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga.

Tyrimo metu nenustatyta ir faktinių aplinkybių, pagrindžiančių ligoninės personalo galimą tarnybos pareigų neatlikimą. Konstatuota, kad visi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento nustatyti pažeidimai buvo operatyviai pašalinti, nurodymų vykdymas buvo savalaikis.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą pažymima, kad ypač pavojingos ir užkrečiamos ligos COVID -19 plitimas dėl pačios ligos plitimo ypatybių, naujumo ir ypač didelio užkrečiamumo dažnais atvejais negali būti suvaldytas net ir taikant visus sveikatos apsaugos reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius