Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 29

Baltarusijos pasieniečiai Lietuvos apsaugą nuo migrantų niokoja žirklėmis: fizinį barjerą perkerpa kone kasdien

Baltarusijos pasieniečiai pastaruoju metu Lietuvos pusėje įrengtą fizinį barjerą – koncertiną ir apsauginę tvorą gadina žirklėmis, skirtomis metalui kirpti. Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone užfiksavo vaizdus, kuriuose matyti, kad Baltarusijos pareigūnai savo naują „ginkluotę“ nešiojasi ir ją naudoja tiek dieną, tiek naktį, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pastaruoju metu, pasak VSAT, fizinis barjeras jį prakerpant gadinamas kone kasdien.

Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir ES. Jie net tik atgabena užsieniečius prie sienos ir nukreipia į kaimyninės šalies teritoriją, bet ir migrantams padeda niokoti Lietuvos pusėje nutiestą koncertiną ir pastatytą tvorą. Baltarusijos pasieniečiai sienos pažeidėjus nesyk yra nukreipę ir ten, kur koncertina ir tvora nebus įrengiamos dėl gamtinių sąlygų.

Į Lietuvą iš Baltarusijos neįleidžiami neteisėti migrantai irgi patvirtina, kad Baltarusijos pareigūnai ne saugo savo šalies sieną su Lietuva, o atvirkščiai – padeda užsieniečiams ją neteisėtai kirsti.

VSAT informavo, kad pastaruoju metu į Lietuvą nukreipiamų neteisėtų migrantų srautai yra gerokai didesni nei į sieną su Baltarusija turinčias ES nares Lenkiją ir ypač Latviją.

Pavyzdžiui, pastarąją savaitę (rugpjūčio 22 – 28 dienomis) Lietuvos pasieniečiai užkirto kelią iš Baltarusijos įsibrauti 658 perėjūnams. Lenkijos pasieniečiai į Baltarusiją apgręžė 213 migrantų, o Latvijos pasieniečiai – 51.

Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, tokių atėjūnų iš Baltarusijos neįleista 13 316 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys). Kai kurie iš jų į Lietuvą bandė patekti ne vieną kartą. Pasieniečiai atgrasė ir nemažą dalį migrantų, dar nespėjusių įžengti į Lietuvą.

5210 migrantų Lietuvos pasieniečiai apgręžė šiemet, 8106 – pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius