Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

Baltijos Asamblėjos medalis įteiktas užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui

Penktadienį Lietuvos užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui įteiktas apdovanojimas už Baltijos valstybių vienybės stiprinimą ir bendradarbiavimą. Baltijos Asamblėjos medalis įteiktas Taline vykusiame bendrame Baltijos Asamblėjos ir Baltijos Ministrų tarybos posėdyje, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Posėdžio metu ministras pristatė kitais metais Tarybai pirmininkausiančios Lietuvos prioritetus. „Sieksime skatinti Baltijos valstybių vyriausybių bendradarbiavimą regioninio saugumo, informacinio ir kibernetinio saugumo srityse. Mums taip pat labai svarbi regioninė energijos šaltinių rinka ir bendra Baltijos šalių pozicija dėl Europos Sąjungos 2021-2027 metų finansinės perspektyvos“, – sakė L.Linkevičius.

Kalbėdamas apie regioninio saugumo didinimą ministras pabrėžė karinių sąjungininkų pajėgų judėjimo Baltijos regione procedūrų supaprastinimo ir efektyvesnio ES išorinių sienų valdymo svarbą. Pažymėjęs vieningos elektros ir dujų rinkos vystymo poreikį ministras priminė ir apie branduolinės saugos svarbą visam regionui.

Baltijos valstybių parlamentiniam bendradarbiavimui skirtos Baltijos Asamblėjos ir vyriausybinio lygio bendradarbiavimo Baltijos Ministrų tarybos bendri posėdžiai vyksta kartą per metus. Jų metu paskelbiamas bendras abiejų institucijų pareiškimas, kuriame atspindimi pirmininkavimą perimsiančios valstybės prioritetai Baltijos šalių bendradarbiavimo srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius