Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

„Baltijos gitarų kvartetas“ pamalonins programa „Kontrastai“

Klaipėdos koncertų salėje penktadienį skambės „Baltijos gitarų kvartetas“ muzika.
Baltijos gitaru kvartetas penktadienį gros klaipėdiečiams.
„Baltijos gitarų kvartetas“ penktadienį gros klaipėdiečiams. / Organizatorių nuotr.

Šįkart kvartetas pamalonins programa „Kontrastai“, kurioje skambės G. Garcia‘o, A. Dvořáko, L. Brouwerio , M. de Falla‘os, G. Rossinio, J. Tamulionio, J. Juozapaičio, G. Bizet, M. Kaspi, Ch. Ruebenso kūriniai. 

„Baltijos gitarų kvarteto“ pavadinimas – tai garantas, kad koncertas bus įdomus, kūrybiškas, taps švente klausytojams. Tuo nesunku įsitikinti kaskart apsilankius šio kvarteto koncertuose, kurie liudija kolektyvo augimą, meninį interpretacinį tobulėjimą, naujų garso spalvų paieškas,“ – rašė „7 Meno dienos“.

Keturi jaunosios kartos lietuvių gitaristai prieš penkis metus subūrė „Baltijos gitarų kvartetą“, kuris tapo lyderiaujančiu gitarų ansambliu Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Prieš du metus į kvartetą buvo pakviestas belgų gitaristas Chrisas Ruebensas, kuris netrukus persikėlė gyventi į Vilnių bei tapo nuolatiniu ansamblio nariu. Visi keturi atlikėjai – Saulius S. Lipčius, Sergėjus Krinicinas, Chrisas Ruebensas ir Zigmas Čepulėnas – įvairių konkursų laureatai, aktyvūs solistai. 

Gitara – vienas plačiausiai naudojamų instrumentų, kuriuo grojama įvairiausia muzika: klasikinė, populiarioji, rokas, bliuzas ir t. t. Gitaros galimybės išties didelės. Tuo buvo galima įsitikinti jau ne viename įvykusiame „Baltijos gitarų kvarteto“ koncerte. Atlikėjai demonstravo ne tik subtilų muzikavimą, kuri pasižymėjo inteligentiškumu, bet ir kai kurių kompozicijų atlikimui pasitelkė humorą ar net vaidybos elementus.  

„Baltijos gitarų kvartetas“ turi labai aiškų, savitą braižą: tai jautrumas garsui ir tembrui, atidumas kūrinio minties sklaidai, subtilioms detalėms, interpretaciniai netikėtumai, šiltas bendravimas su klausytojais.

Šiuo metu kvartetas aktyviai koncertuoja Lietuvos bei užsienio miestų salėse, 2009 metais Vilniuje surengė pirmąjį savo festivalį.  Kvartetas dalyvavo „Kristupo vasaros festivalyje”, „Pažaislio festivalyje”, „Frenkelio rūmų festivalyje”, „Tarptautiniame Vilniaus Rotušės gitarų festivalyje”, labdaringų koncertų serijoje „Clinica Musicalis”, gitaros festivalyje „Iserlohn Guitar symposium“ (Vokietijoje), festivalyje „Saitenspruenge“ (Japonijoje) ir kitur.  

Koncertui „Kontrastai“ žavesio suteiks ir tai, jog gitaristai patys komentuos savo atliekamus kūrinius. Koncerto pradžia – 18 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius