Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 04

Baltijos jūra glemžiasi Palangos paplūdimį, valdininkai ramina: čia ne tragedija

Stiprus vėjas ne tik išbaidė poilsiautojus iš Palangos paplūdimių, bet ir glemžiasi patį paplūdimį. Antradienį teko smėlio maišais tvirtinti čia esančią kavinę ir viešąjį tualetą. Tačiau „Palangos komunalininko“ direktorius Konstantinas Skierus ramina: esą vėjas nurims, bangos sumažės ir poilsiautojai atgaus savo paplūdimį.
Bangos plauna Palangos paplūdimį
Bangos plauna Palangos paplūdimį / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jokios panikos“, – 15min užtikrino K.Skierus, paklaustas, ar smarkiai banguojanti Baltijos jūra nenuplaus dalies Palangos paplūdimio.

Tačiau įspūdis antradienį žvelgiant į paplūdimį kiek šiauriau Palangos tilto susidaro kiek kraupesnis. Atrodo, kad jūra netruks pasiglemžti dalį šio paplūdimio. Čia esančiam viešajam tualetui ir kavinei „Mojo Palanga“ iškilo realus pavojus atsidurti jūroje, nes jau apie savaitę pučiantis stiprus vėjas bangas gena beveik iki kopų.

VIDEO: Bangos pasiglemžė Palangos paplūdimį, kėsinasi ir į pliažų barus

„Tik vienoje vietoje nedidelį plotą plauna nuo Palangos tilto maždaug 100 metrų į šiaurę, apie 70 metrų paplūdimio atkarpa paplauta“, – ramiai tvirtino K.Skierus. Jo teigimu, šitoje vietoje jūra kasmet itin stipriai plauna paplūdimio smėlį, tik tokie stiprūs vėjai pūsdavo trumpiau. Dabar vėjuoti orai tęsiasi jau savaitę.

„Kai stiprus vėjas, bangos siekia kopas. Dabar jau savaitę yra stiprus vėjas. Čia ne tragedija, vėjas nurims ir vėl pliažas bus savo vietoje“, – užtikrino „Palangos komunalininko“ direktorius.

Pagal orų prognozes stiprus pietvakarių-vakarų vėjas rimti turėtų jau trečiadienio naktį. Tikimasi, kad tai lems ir šiltesnius orus. Anot K.Skieraus, viešąjį tualetą, kavinę apsaugoti bandoma smėlio maišais, jie čia sukrauti jau antradienį apie pietus. „Sudėjom apie 500 maišų, kad nenuplautų. Toje pavojingoje vietoje yra gelbėjimo postas, kavinė ir mūsų tualetas. 50–70 metrų atkarpoje – trys statiniai ir mes juos gelbėjame“, – kalbėjo K.Skierus.

Direktoriaus teigimu, vėjo silpnėjimo laukiama jau artimiausią naktį, taip pat tikimasi, kad Palangoje pašvies saulė. „Reikia to oro, kitaip badu numirsime“, – nelabai linksmai nusijuokė K.Skierus.

Palangos savivaldybė savo interneto svetainėje skelbia, kad maudytis Baltijos jūroje ties Palanga yra saugu – vandens ir paplūdimių smėlio kokybė atitinka higienos normas. Tokią išvadą padarė Nacionalinės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyriaus specialistai, paskutinius tyrimus atlikę birželio pabaigoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bangos plauna Palangos paplūdimį
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bangos plauna Palangos paplūdimį

Mikrobiologinius ir cheminius-fizikinius vandens tyrimus Palangos miesto savivaldybė organizuoja prasidedant maudymosi sezonui ir visą vasarą. Vandens kokybė reguliariai tiriama Palangos bendrajame paplūdimyje, paplūdimyje ties Birutės parku, moterų paplūdimiuose Palangoje ir Šventojoje, taip pat – ties Rąžės upės žiotimis. Maudyklų vandens kokybė tiriama kas dvi savaites.

Specialistai tvirtina, kad higienos normos reikalavimus atitinka ir paplūdimių smėlio kokybė.

Tik besimaudančių ir besideginančių Palangos paplūdimiuose nėra – niekas nerizikuoja, kai termometrai rodo vos 14–15 laipsnių, o vandens temperatūra siekia 16 laipsnių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bangos plauna Palangos paplūdimį
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Bangos plauna Palangos paplūdimį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius