Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 06

Baudų nesutramdomas kėdainiškis vienus šunis keičia kitais

Namų puošėju praminto kėdainiečio Antano Širvinsko, nuodijančio kaimynų gyvenimą kieme sukauptu sąvartynu, nesutramdo nei baudos, nei įvairių tarnybų pareigūnų vizitai. Tiesa, kaimynai džiaugiasi – A.Širvinsko kieme šešiais šunimis mažiau, triukšmo sumažėjo, bet tik trumpam – paimtus kėdainiečio augintinius jau keičia kiti amsintys keturkojai.
Antanas teigia savo šunis atidavęs skaudančia širdimi
Antanas teigia savo šunis atidavęs skaudančia širdimi / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Atliekos

Maisto buvo, priežiūros trūko

„Skauda širdį, kad iš manęs kažkokie pareigūnai atėmė šešis šunis. Aš nesuprantu, kodėl man juos reikėjo atiduoti? Juk visą maišą mėsos turėjau, maitindavau aš tuos šunis. Dabar atvažiavo ir pasiėmė. Na, tiesa, aš pats atidaviau, kad ir skaudančia širdimi, bet atidaviau. Matyt, kad mane skundė kas nors, kitaip ir negali būti. Dabar pasilikau tik tris šunis ir viskas. Na, dar sergančios pusseserės vieną šunį priglaudžiau“, – dėsto Antanas ir aprodo savo valdas.

Visgi žurnalistams pavyksta suskaičiuoti, kad Antano kieme yra ne trys, kaip jis sakė, o net penki šunys. Visi garsiai skalija, gina savo teritoriją, tad kaimynų džiaugsmas dėl sumažėjusio šunų skaičiaus – tik laikinas.

Pagaili gyvūnų

Antanas teigia, kad jis šunis neretai priglaudžia, suteikia jiems namus, pastogę. Vyras nesupranta, kodėl aplinkiniams tai nepatinka, kodėl jie nuolat šį skundžia įvairioms institucijoms.

„Gaila man tų šuniukų. Kiek aš jų iš gatvės paėmiau, duodavau valgyti ir prisijaukindavau. O kai pamaitindavau, jie prie manęs priprasdavo, tai kaip tą šunį išvarysi... Juk negalima, negražu taip“, – porino Antanas.

Vaikšto ir vaikšto...

„Vaikšto ir vaikšto čia visokios tarnybos. Galų gale teismas buvo. Gavau 300 eurų baudą, tai dabar atskaito man net pusę pensijos. Na, ką padarysi. Jie žino, kaip geriau, matyt. Liepė ir kiemą susitvarkyti, tai aš ir tvarkausi. Būtinai parašykit, kad dovanoju malkas. Čia kokiems dviem mėnesiam tų malkų pakaktų pasišildyti, o aš jas dovanoju, gal praverstų kokiai senutei kaime. Va, impregnuoti špalai, supjaustyti, puikiai dega“, – rodydamas savo „turtus“ kalbėjo Antanas.

O jo kieme, kaip ir iki šiol, iš tiesų gausu įvairių daiktų – nuo buitinės technikos iki baldų ir kitų namų apyvokos daiktų. Užgriozdintas visas kiemas, paliktas tik siaurutis takelis nueiti iki namo. Tiesa, į namus vyriškis nieko neįsileidžia, sako, kad negalima pašaliniams. Vyras teigia, kad tuomet kai gaus daugiau pinigų, pasistatys didelę tvorą, kad aplinkiniai nieko nematytų, esą tada jiems ir galvos neskaudės.

Kelia problemų

Visgi Antano sodyba tiek aplinkiniams, tiek įvairioms institucijoms kelia tikrai didelį galvos skausmą, mat bet kurią akimirką čia gali įvykti nelaimė. 2016 metais čia vos išvengta gaisro – tuomet užsidegė A.Širvinksui priklausantis namas. Jį išgelbėjo tik greitai ir gausiai į įvykio vietą sulėkusios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Jei ne jie, kažin kaip tada būtų Antanui pasibaigę.

Tiksinti bomba

Kaimynų teigimu, A.Širvinsko namas yra lyg tiksinti bomba.

Antanas teigia, kad jis šunis neretai priglaudžia, suteikia jiems namus, pastogę. Vyras nesupranta, kodėl aplinkiniams tai nepatinka, kodėl jie nuolat šį skundžia įvairioms institucijoms.

„Gaisrininkai čia važiavo ne vieną kartą. Važiavo ir kitos tarnybos. Baudė jį. Baudų jis nemoka. Tas namas jau seniai areštuotas. Ir ką jam, žmogeliui, padarysi? Nieko! Vieni kaimynai nuo jo aukšta tvora atsitvėrę, o aš tai ne. Kenčiu. Čia visokie parazitai veisiasi, visokios žiurkės. Dar ir benamiai vaikšto“, – modama ranka kalbėjo A.Širvinsko kaimynė.

Parduosiu, ir taškas

Pačiam A.Širvinskui atrodo, kad jis elgiasi tinkamai tempdamas namo įvairius daiktus. Tačiau per tuos daiktus jau ir praeiti neįmanoma.

„Viskas man čia yra reikalinga. Viskas. Pažiūrėkit, kiek gerų daiktų. Labai daug. Bet man jau atsibodo. Visiems aš blogas, nors nieko blogo nedarau. Parduosiu aš tą namą. Buvo atvažiavę čia ir siūlė daug pinigų. Kupčių daug yra“, – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo Antanas bei lyg reklamuodamas pridūrė, kad jo „namas yra pačioje gražiausioje Kėdainių miesto vietoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius