Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 06

Bendorių gyventojai pyksta: S.Skvernelio gatvei pinigų atsirado, o jų gatvė iš sąrašo iškrito

Vilniaus rajone esančių Bendorių gyventojai pastarosiomis dienomis nerimsta. Svarsto, kodėl vietos valdžiai žadėjus šiemet išasfaltuoti judrią jų gatvę, pinigų tam galiausiai neatsirado, o premjero Sauliaus Skvernelio gyvenamą gatvę, kuria, jų vertinimu, naudojasi mažiau žmonių, jau baigiama sutvarkyti – asfaltas jau paklotas, liko sutvarkyti kelkraščius. Vilniaus rajono savivaldybė sako, kad gatvės atkarpa Bendoriuose bus išasfaltuota 2020 ar 2021 metais, o šioje seniūnijoje ir taip daug gatvių tvarkoma.
Upės ir Ilgoji gatvės Vilniaus rajone
Vilniaus rajono kontrastai: Upės gatvėje jau blizga asfaltas, o Ilgajai gatvei pinigų nebeliko / 15min nuotr.

Pagrindinė gatvė, einanti per Bendorius – Ilgoji. Toks pavadinimas jai suteiktas ne šiaip sau – gatvė driekiasi per kelis kaimus, ja naudojasi daugybė rajono gyventojų ir kelios didelės įmonės.

Gatvę išvažinėja vilkikai

Bendoriuose gyvenanti Donata (pavardė redakcijai žinoma – aut.) 15min pasakojo, kad gyventojams vietos valdžia žadėjo šiemet išasfaltuoti daugiau kaip puskilometrio atkarpą, einančią nuo gatvės pradžios.

Šiuo metu gatvė yra padengta žvyru, tačiau jį greit išvažinėja greta veikiančių įmonių vilkikai.

„Žvyrkelį nugreideriuoja, o vilkikai ir vėl gatvę išvažinėja ir vėl ta kelio danga pasidaro prasta“, – pasakojo ji.

Donata sakė kreipusis į seniūniją ir klaususi, galbūt prie gatvės tvarkymo galėtų prisidėti ir ja besinaudojančios bendrovės, tačiau sulaukusi neigiamo atsakymo.

Donatos teigimu, gatvės danga domina ne tik ją, bet ir kaimynus, tad seniūnijos paklausta, kada planuojama Ilgąją gatvę tvarkyti.

Šių metų kovo mėnesį buvo atsakyta, jog planuojama sutvarkyti puskilometrį gatvės, bet tai priklausys nuo finansavimo.

Man keista pasidarė, kai žiniasklaidoje perskaičiau, kad S.Skvernelio gatvę ten kažkur miškuose asfaltuoja

Vėliau, anot pašnekovės, jokių poslinkių nebuvo, o į užklausas raštu niekas nebereagavo.

„Dar prieš visą skandalą (dėl S.Skvernelio gatvės – aut.) rašiau seniūnijai laiškus, juos ignoravo. Į Vilniaus rajono savivaldybę rašiau, užregistravo kaip pretenziją, bet jokių atsakymų mes negauname“, – teigė ji.

VIDEO: Ilgoji gatvė Vilniaus rajone

Donata sakė neabejojanti, kad šiais metais jokių gerų naujienų jau nebesulauks.

„S.Skvernelio gatvė – kažkur miškuose“

„Man keista pasidarė, kai žiniasklaidoje perskaičiau, kad S.Skvernelio gatvę ten kažkur miškuose asfaltuoja, o čia didelis, judrus kelias, jungiantis daug įvairių gyvenviečių prie pat Vilniaus. Ir turėjo būti asfaltuojama, o tai kažkur dingo“, – pasipiktinimo neslėpė ji.

Donata pasakojo, kad Bendoriuose namus statanti bendrovė taip pat buvo gavusi vietos valdžios patikinimą, kad asfaltas bus. Tiesa, ji pastebėjo, kad informacija apie tai esą buvo platinama skirtinga, nes jai buvo pateikta informacija apie planus suremontuoti puskilometrį gatvės, o kaimynai buvo gavę atsakymą, neva bus tvarkoma visa Ilgoji gatvė.

„Tiesiog tokia netvarka. Vienu žodžiu, gatvė turėjo būti šiais metais išasfaltuota arba bent jau jos dalis, o dabar nieko“, – nusivylimo neslėpė ji.

Donata su 15min pasidalijo kovo mėnesį gautu atsakymu iš Avižienių seniūnijos, kuriai priklauso Bendoriai, seniūno Michailo Bortkevičiaus, rašytu šių metų kovo 5 dieną.

„Sudarant remontuotinų kelių ir gatvių programą 2019 metams seniūnaičių sueigoje yra įtrauktas 536 m Ilgosios g. asfaltavimas nuo rajoninio kelio Nr.5210 Bendorių kaimo link. Šio objekto asfaltavimo darbai bus pradėti atsižvelgiant į gautą 2019 metams finansavimą“, – rašė jis.

Tačiau Vilniaus rajono savivaldybė tuo metu tvirtina, kad dar 2018 metų lapkritį buvo nuspręsta, jog Ilgosios gatvės atkarpa į 2019 metais ketinamų suremontuoti sąrašą nepatenka.

Kaip teigiama rajono savivaldybės atstovės spaudai Jolantos Gulbinovič atsakyme, 2018 metų liepą Avižienių seniūnijos seniūnaičių sueigoje buvo sudaryta preliminari 2019–2021 metų kelių ir gatvių remonto programa.

Anot jos, 2019 metams buvo planuojamas Ilgosios g. 536 metrų atkarpos asfaltavimas. Gyventojai buvo informuoti, kad „šio objekto asfaltavimo darbai bus pradėti atsižvelgiant į gautą 2019 metams finansavimą“.

„Gavus mažesnį finansavimą, nei buvo planuojama 2019 m. objektų remontui, seniūnaičiai dar kartą 2018 m. lapkričio 27 d. vykusioje seniūnaičių sueigoje pakoregavo minėtą programą (objektų eiliškumą). Po šio patikslinimo, minėtos atkarpos asfaltavimas nepateko į 2019 m. programą. Šį ir kitus objektus, kurie nepateko į 2019 m. programą, seniūnaičiai nukėlė į 2020–2021 metus“, – teigė ji.

Anot atstovės, šių metų rugsėjį buvo pasirašyta projektavimo sutartis dėl kelių gatvių, taip pat Ilgosios, rekonstravimo projekto, kurį ketinama baigti antroje kitų metų pusėje.

„Avižienių seniūnija yra viena iš Vilniaus rajono seniūnijų, gaunančių daugiausia lėšų vietinių kelių tiesimui, taisymui ir priežiūrai. Šiemet Avižienių seniūnijoje buvo įvykdyti keli dideli kelių remonto darbų projektai“, – pažymėjo J.Gulbinovič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius