-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 22

Bendrovės „Arvi“ užsakytu verslo klasės lėktuvu kartu su ministre Birute Vėsaite keliavo ir du Vilniaus savivaldybės valdininkai

Skandalu virtusioje kelionėje į Kazachstaną ūkio ministrę Birutę Vėsaitę lydi ir du Vilniaus savivaldybės atstovai – mero patarėjas Benas Renatas Baltusis bei administracijos direktorius Valdas Klimantavičius. Jie į Astaną išskrido tuo pačiu užsakomuoju reisu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu, kurį užsakė bendrovė „Arvi“.
Vakdas Klimantavičius, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius
Valdas Klimantavičius, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Vilniaus mero patarėjas B.R.Baltusis ir administracijos direktorius V.Klimantavičius į tolimąjį Kazachstaną kartu su ūkio ministre keliavo aptarti bendradarbiavimo galimybių su Astanos miesto savivaldybės atstovais. Tokį atsakymą 15min.lt gavo iš sostinės savivaldybės paklausus, kokiu tikslu privačios bendrovės užsakytu lėktuvu į Kazachstaną vyko šie valdininkai.

„Mero patarėjas B.R.Baltusis ir administracijos direktorius V.Klimantavičius į Kazachstaną vyko ambasados kvietimu susitikti su Astanos miesto savivaldybės atstovais, susipažinti su miesto valdymu, vykdomais projektais, pristatyti Vilnių, pagrindinius Vilniaus plėtros ir investicinius projektus bei aptarti bendradarbiavimo galimybes. Taip pat dalyvauti Tarptautiniame 6-ajame Astanos ekonomikos forume, kurį organizuoja Kazachstano Respublikos Vyriausybė, ekonominių tyrimų institutai ir stambiosios šalies įmonės“, – teigiama Vilniaus savivaldybės atsakyme.

Vilnius su Astana bendradarbiavimo sutartį yra pasirašęs nuo 1998 m.

Privačios bendrovės užsakytu lėktuvu „Hawker 800“ iš viso skrido 7 žmonės – be ūkio ministrės ir Vilniaus savivaldybės atstovų, dar kartu keliavo B.Vėsaitės patarėja, buvusi parlamentarė Vilija Vertelienė, patarėja–atstovė spaudai Jūratė Antanaitytė-Voldemarienė, „Arvi“ įmonių grupės prezidentas, Ekonominio bendradarbiavimo su Kazachstanu verslo tarybos prezidentas Vidmantas Kučinskas ir „Arvi“ įmonių grupės viceprezidentas Alfonsas Sigitas Tamošiūnas.

Antradienį skelbta, kad, BNS žiniomis, vieno keleivio skrydis aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu iki Astanos ir atgal gali kainuoti apie 13 tūkst. Lt. Tuo metu Ūkio ministerija, remdamasi bendrovės „West Express“ jai suteikta informacija, antradienio pavakare BNS nurodė, kad ministrės ir dviejų jos patarėjų skrydis iš viso kainavo 8 tūkst. litų.

Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad sąskaitą už dviejų savo atstovų kelionę gaus tik kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius