Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 01 07

Besitestuojančių Panevėžio mobiliajame punkte padaugėjo beveik dvigubai

Augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiui, mobiliuosiuose patikros punktuose darbo dvigubai daugiau nei prieš šventes. Didėja ir kai kurių laboratorijų apkrova. Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad prireikus, krūviai laboratorijoms gali būti perskirstyti.
Mobilusis koronaviruso testavimo punktas Panevėžyje
Mobilusis koronaviruso testavimo punktas Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Automobilių eilės ties mobiliuoju COVID-19 patikros punktu Panevėžyje – padidėjo. Srautai po Naujų metų čia išaugo beveik dvigubai. Didžioji besitestuojančių dalis – simptomus jaučiantys asmenys.

Užtikrina testą per 24 val.

Panevėžio mobilaus punkto administratorė ir kuratorė Danutė Stanevičienė naujienų portalui JP patvirtino, kad ir šiame mieste testavimo apimtys padidėjo.

„Jei anksčiau testuodavosi apie 300 žmonių per dieną, tai dabar siekia iki 500. Vis dėlto, esame pasiruošę ir didesnėms apimtims, nes turime visas galimybes testuoti asmenis kas minutę. Turime dvi pamainas, kurios dirba nuo 8 iki 18 val.“, – tikino kuratorė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Mobilusis koronaviruso testavimo punktas Panevėžyje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Mobilusis koronaviruso testavimo punktas Panevėžyje

„Mūsų registracijos tinklelis paleistas net pusantros savaitės į priekį, todėl, jei žmonės nori registruotis dėl operacijos ar kelionės – drąsiai gali užsirašyti jau iš anksto. Mes užtikriname, kad panevėžiečiai galėtų pasitikrinti per artimiausias 24 valandas, todėl eilėje kelias dienas tikrai nereikia laukti“, – pabrėžė moteris bei pridūrė, kad daugiausia testui registruojasi žmonės su simptomais.

Eilės didėja ir kituose miestuose

„Sekmadienį testavosi 1 900 asmenų, šiandien testuojasi virš 3 350. Apimtys tikrai yra ženkliai išaugusios“, – apie Vilniuje esančio patikros punkto užimtumą kalbėjo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro vadovė Guoda Ropaitė-Beigė.

Išaugusį testavimo poreikį po švenčių pastebėjo ir Kauno mobilaus punkto koordinatorė. Ji atskleidė, kad dabar tenka didinti komandų skaičių. „Prieš keletą savaičių paimdavome 600-700 PGR tyrimų, šiomis dienomis šie skaičiai siekia 1 200. Tai padvigubėjo ir tai dar yra ne pabaiga. Šiai dienai – 1 800 PGR tyrimų, būtent tiek yra užsiregistravusių“, – nurodė Kauno mobiliojo punkto koordinatorė Raimonda Blažytė.

Dėl testo – net į kitą miestą

Beveik dvigubai daugiau skambučių nei prieššventinį laikotarpį, ypač dėl registracijos į mobiliuosius punktus, sulaukia ir Karštoji koronaviruso linija. Jų sulaukiama iki 20 tūkstančių per dieną.

„Be abejo, yra miestų, kuriuose pagal situaciją gali tekti palaukti tyrimo iki 3 dienų. Panevėžyje kol kas dar yra galimybė užsiregistruoti sekančiai dienai. Na, o kituose miestuose natūraliai žmogus ieško būdų, kaip greičiau gauti tyrimą. Tai tie, kurie turi galimybių, pasitaiko, kad važiuoja ir į aplinkinius miestus“, – pasakojo Karštosios koronaviruso linijos vadovė Greta Beinaravičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius