Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 22 /17:50

Beveik dvi savaites po Jurbarką blaškėsi koronavirusu užsikrėtęs vyras

Sekmadienį rajono meras Skirmantas Mockevičius pranešė, kad nuo kovo 9-osios iki 20-osios Jurbarke viešėjo koronavirusu apsikrėtęs asmuo. Su kuo sergantysis kontaktavo, kur buvo ir ką galėjo užkrėsti, atsekti beveik neįmanoma. Jurbarko savivaldybė skelbia dezinfekuosianti daugiaubučių laiptines, viešbutį, mokyklą.
Jurbarko rajono savivaldybė
Jurbarko rajono savivaldybė / Luko Pilecko nuotr.

Žiūrėkite transliaciją iš Jurbarko rajono savivaldybės:

„Šiandien Visuomenės sveikatos centro Jurbarko skyriaus atstovė mane informavo, kad Jurbarke kovo 9-20 dienomis Jurbarko viešbutyje buvo apsistojęs asmuo (asmuo registruotas Norvegijoje), grįžęs iš Norvegijos.

Šis asmuo kovo 20 d., penktadienį, išvyko į Marijampolę, ir šiandien gauta informacija, kad jam patvirtintas koronaviruso teigiamas testas.

Dėl to skubiai susisiekėme su viešbučio savininku, viešbutis jau uždarytas, artimiausiu laiku dezinfekuosime visas viešbučio patalpas.

Visuomenės sveikatos centro specialistai aiškinasi asmens kontaktus (jis lankė buvusią žmoną), informuoja, kaip jiems elgtis.

Atsakingi savivaldybės asmenys kontaktuoja su izoliuota šeima dėl maitinimo.

Visų labai prašau: neikite be ypatingo reikalo į lauką, būkite ypač atsargūs prekybos centruose. Tiems, kurie pageidaus atvežti maisto produktų, juos pristatysime“, – savo feisbuke rašė meras Skirmantas Mockevičius.

Redakcijos žiniomis, vyras lėktuvu atskrido į Rygą, o iš ten greičiausiai mikroautobusu, galbūt su nelegaliais vežėjais, grįžo į Jurbarką.

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamento Jurbarko skyriaus vedėjos Jolita Lapėnienė, įstaigos darbuotojai kontaktuoja su užsikrėtusiojo šeima ir kitais artimaisiais.

„Artimus kontaktus atseksime, tačiau jei žmogus lankėsi parduotuvėje ir panašiai arba jei neprisipažins, su kuo nors buvęs, kontaktų nustatyti galimybės nebus“, – sakė vedėja.

Pasak moters, situaciją apsunkina tai, kad vienas iš užsikrėtusiojo vaikų ne tik bendravo su tėvu, bet ir lankė pamokas vienoje progimnazijų.

„Grėsmė, kad nuo vaiko galėjo kažkas užsikrėsti yra nedidelė. Tačiau mokykla informuota, pastatas bus dezinfekuotas. Taip pat mokyklos bendruomenė turės stebėti save, ar nepasireiškia koronaviruso simptomai“, – sakė J.Lapėnienė.

Specialistė dar kartą primygtinai prašė gyventojų maksimaliai laikytis karantino ir vengti kontaktų.

Papildyta 17.50 val.

Jurbarko savivaldybė imasi priemonių – bus dezinfekuotos ne tik žinomos erdvės, kur gyveno ir lankėsi sergantysis, bet ir viso miesto daugiabučių laiptinės.

Pirmiausia bus dezinfekuotas Jurbarko viešbučio pastatas, kur nuo kovo 9-osios iki kovo 20-osios gyveno iš Norvegijos grįžęs vyras. Kol tai nebus padaryta, neveiks ne tik viešbutis, bet ir ten įsikūrusios įstaigos – „Sodra“, Valstybinės mokesčių inspekcija ir kitos.

Dezinfekcija bus atlikta ir užsikrėtusio vyro vaiko mokykloje. Situaciją lengvina tai, kad paskelbus karantiną, švietimo įstaigos ištuštėjo – moksleiviams atostogos, o pedagogai dirba iš namų.

Dezinfekciją atliekantys asmenys apsilankys ir visų miesto daugiabučių laiptinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius