Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 12

Birštone ruošiama ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa – žada dirbti ir žiemą

Vaikštinėjant po Birštoną ne vieną sezoninį verslą iki tol išbandžiusio Domo Galbuogio akys užkliuvo už kalno, ant kurio anksčiau veikė slidinėjimo trasa. Jam kilo idėja įkurti čia vasarišką pramogą, kuria galėtų mėgautis visi – vos pradėję vaikščioti ar senjorai. Jei statybos klostysis sklandžiai, liepos viduryje kurorte turėtų būti atidaryta ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa.
Birštone prasidėjo vasaros rogučių trasos statybos
Birštone prasidėjo vasaros rogučių trasos statybos / Karolinos Stažytės nuotr.

„Prieš tai turėjau keletą sezoninių verslų ir vienas iš padalinių buvo Birštone. Dažnai manęs klientai klausdavo: „Ką dar tokio įdomaus nuveikti Birštone? Turim laiko, nesugalvojam, ką smagaus nuveikti. Trūksta prie sveikatinimo paslaugų akcento, užtvirtinančio, kad tikrai buvome Birštone“.

Kartą vaikštant po kurortą man užkliuvo kalnas, kur anksčiau veikė slidinėjimo trasa. Pradėjau galvoti, kaip tą kalną įveiklinti. Per 4-5 metus projektas iš minčių įgavo kūną. Šią vasarą pagaliau vykdom realias statybas“, – pristatė UAB „Inovacijų pasaulis“ atstovas D.Galbuogis.

Anot jo, vasaros rogučių trasa drieksis daugiau nei 600 metrų, tad tai bus ilgiausia tokio tipo – vokiečių gamintojo trasa Lietuvoje.

„Neketiname konkuruoti su Anykščiais, girtis, bet trasa bus ilgesnė, tikėtina, kad ir smagesnė. Klientai pasakys, ar teisingai padarėm, ar kažkur suklydom, ar einam teisingu keliu“, – žadėjo D.Galbuogis.

Tikisi dirbti ir žiemą

Trasos statybos – sudėtingos, nes statoma ant stataus šlaito, kalne, bet jei orai nesukliudys, tikimasi, kad liepos 15 dieną pavyks perkirpti atidarymo juostelę.

Kaip teigia D.Galbuogis, vasaros sezono metu bus sukurtos 6-7 darbo vietos. Norima kalną maksimaliai įveiklinti. Pramogos sumanytojas viliasi, kad trasa veiks ištisus metus.

„Vizija, suprantama, yra pakankamai sudėtinga, kadangi visos pramogos, kurias planuojame sukurti tame sklype, daugiau ar mažiau priklauso nuo orų. Bet darysim viską. Jei tai gražus žiemos savaitgalis, nėra -25 laipsnių šalčio, 2 metrų sniego trasoje, galima kuo puikiausiai dirbti ir teikti paslaugą“, – patikino jis.

Anot D.Galbuogio, tokios ar panašios trasos daug kur pasaulyje yra įkurtos šalia slidinėjimo kurortų kaip papildoma paslauga slidinėtojams. Taip yra, pavyzdžiui, Sočyje, Bukovelyje Ukrainoje.

„Išeina žiemos, nebe vasaros rogutės“, – nusijuokė pašnekovas.

Pačios stabdys

Didžiausias greitis, kurį pasieks Birštono vasaros rogutės – apie 30 km/val. Ši paslauga, pasak D.Galbuogio, bus tinkama ir 2-ejų metų vaikui, ir 100 metų su trupučiu senjorui. Vienas leistis rogutėmis galės vaikas, sulaukęs 4,5 metų amžiaus.

Karolinos Stažytės nuotr./Domas Galbuogis
Karolinos Stažytės nuotr./Domas Galbuogis

„Rogės bus inovatyvios, pačios stabdys, nebus tikimybės atsitrenkt į kitas rogutes. Jei priekyje žmogus lėtai važiuoja, kiek bijo, o kitas važiuoja ekstremaliai, tai kad neįvyktų avarija, rogės pačios stabdys. Dvi vėžės bus – smagiau, saugiau važiuoti, nekrato. Be to, rogutės bus dvivietės, taip pat viduryje bus galima pasisodinti vaiką. Taigi tilps du suaugę ir vienas vaikas“, – teigė D.Galbuogis.

Per 4-5 metus projektas iš minčių įgavo kūną.

Bilietų kaina šiuo metu dar nėra nustatyta. Norima, kad paslauga pasinaudotų 60 proc. turistų, kurie atvyksta į Birštoną, tad ji neturėtų būti brangi – kuo pigiau, tuo didesnis srautas, tuo didesnės ir pajamos.

„Geriau daugiau pravažiuos, po mažiau pinigėlių, bet dienos pabaigoje mums matematika gera išeis“, – paaiškino pašnekovas.

Teks rinktis pravažiavimų skaičių, bus nurodyta vieno pravažiavimo kaina. Numatytos nuolaidos šeimoms, senjorams, studentams.

„Būsime lankstūs, mąstysim, kaip žmonėms paslaugą padaryti prieinamą. Apie kainodarą dar negaliu kalbėti, visos mintys sutelktos į statybas. Įsivaizdavimą turime, bet galutinės kainodaros dar nesubrandinome“, – patikino iš Alytaus kilęs, bet Vilniuje šiuo metu gyvenantis D.Galbuogis.

Karolinos Stažytės nuotr./Birštone prasidėjo vasaros rogučių trasos statybos
Karolinos Stažytės nuotr./Birštone prasidėjo vasaros rogučių trasos statybos

Į šį projektą, anot jo, numatyta investuoti apie 0,5 mln. eurų.

Slidininkams vietos žiemos metu, deja, bet ant kalno nebeliks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius