-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 03

Birštone vyksta diskusijų festivalis „Būtent!“

Penktadienį Birštone prasidėjo dviejų dienų diskusijų festivalis „Būtent!“ Renginys organizuojamas jau ketvirtą kartą, o šiais metais jame – daugiau nei 80 diskusijų 9 erdvėse su daugiau nei 300 pranešėjų.
Diskusijų festivalis „Būtent!“
Diskusijų festivalis „Būtent!“ / Renginio organizatorių nuotr.

Apie pirmosios festivalio dienos įspūdžius bei šiandien laukiančią programą pasakoja vienas iš festivalio organizatorių Arnas Marcinkus.

Dėmesys – šiandien aktualioms temoms

Pirmąją diskusijų festivalio dieną įvyko daugiau negu 20 diskusijų, tarp jų – diskusijos apie civilinę sąjungą, socialinių tinklų algoritmus, kūrybinę laisvę, jaunimo įtraukimą, meną ir lyčių lygybę, metavisatas, skaitmeninės valstybės kūrimą bei daugelį kitų temų.

„Šių metų festivalis surengtas po dvejų metų priverstinės pertraukos, todėl džiaugiuosi, kad renginys ir vėl gyvas – smagu matyti jame gausų būrį žmonių, aktyviai įsitraukiančių į diskusijas ir nesidrovinčių kelti klausimus diskusijų dalyviams. Džiaugiuosi matydamas, kad į festivalį atvyko intelektualių pokalbių išsiilgę suaugusieji, drauge atsivežę ir vaikus, ir savo keturkojus draugus, kuriems festivalyje taip pat numatytos atskiros erdvės“, – pirmosios dienos įspūdžiais dalinasi Arnas Marcinkus, vienas iš festivalio organizatorių.

Tarp pirmosios diskusijų festivalio dienos dalyvių – Aidas Puklevičius, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, vaikų rašytojas Tomas Dirgėla, Arūnas Valinskas, kulinaras Gian Luca Demarco, kunigas Julius Sasnauskas, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir kiti. Taip pat festivalį atidarė ir svečiai iš užsienio – Švedijos Raudonojo Kryžiaus generalinis sekretorius Martinas Ärnlövas, Norvegijos tvarių pramonės procesų kompetencijos centro „Eyde Cluster“ vadovė Helene Falch Fladmark bei Danijos klimato, energetikos ir komunalinių paslaugų ministerijos ES reikalų departamento vadovas Bertelis Donsas Christensenas.

Antrąją festivalio dieną – dar daugiau diskusijų

Šeštadienį vyksta daugiau nei 40 skirtingų diskusijų tokiomis temomis kaip klimato krizė, dirbtinis intelektas, karas Ukrainoje, energetinis saugumas, o taip pat – kodėl svarbi ir kaip palaikyti emocinę sveikatą darbe, finansinio raštingumo vertė ir kiti aktualūs klausimai.

Šios dienos diskusijų dalyviai bendrauja su neuromokslininke Dr. Urte Neniškyte, Lietuvos žmogaus teisių centro vadove Jūrate Juškaite, poetu, prozininku, psichologu ir filosofu Liutauru Degėsiu, aktualiomis temomis kalbės ir ekonomistas Nerijus Mačiulis, Suomijos užsienio reikalų ministerijos ambasadorius skaitmenizacijai ir technologijoms Stefanas Lindströmas, Švedijos civilinių nenumatytų atvejų agentūros (MSB) komunikacijos vadovas Morganas Olofssonas ir Suomijos užsienio reikalų ministerijos dvišalių santykių ambasadorė Liisa Talonpoika bei daugybė kitų.

Daugiau informacijos ir diskusijų festivalio „Būtent!“ programą galima rasti svetainėje https://diskusijufestivalis.lt/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius