-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 28

Brandinamas tarpinis ŽŪM kėlimo į Kauną variantas: ministerija kelsis, bet ne visa

Naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis trečiadienį prakalbo apie tai, jog į Kauną galėtų keltis tik dalis ministerijos darbuotojų, kurie dirbtų iš Turto banko išsinuomotose patalpose – tiesiog padidėtų vadinamoje „veidrodinėje“ ministerijoje dirbančiųjų skaičius. Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį svarstė, jog toks variantas galėtų būti įmanomas. Tuo metu „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis laikosi savo: ministerija turi keltis, tačiau jis pripažįsta, kad dabar derinami skirtingi požiūriai, kaip viskas turi vykti.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Andrius Palionis
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Andrius Palionis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

A.Palionis Lietuvos radijo laidoje „Ryto garsai“ trečiadienį sakė, kad Kaune ministerija bus, tačiau neaišku, kokia apimtimi.

Dabar ten Turto banko nuomojamose patalpose dirba pora dešimčių darbuotojų. Ministras sakė kalbėjęsis su Turto banko vadovu dėl galimybės išsinuomoti didesnes patalpas ministerijai.

„Žiūrėsime pačius ministerijoje procesus, kaip skyriai bendradarbiauja su kitais skyriais, kad to techninio ir organizacinio darbo našta būtų kuo mažesnė, kad tas Kaune padalinys, jis galėtų savarankiškesnis būti, dirbti savarankiškai ir atlikinėti funkcijas“, – dėstė ministras.

Tokiu atveju ir avis liktų sveika, ir vilkas sotus: ŽŪM nesikeltų į brangias naujos statybos patalpas, ko taip nenori A.Palionis, tačiau niekas negalėtų R.Karbauskiui prikišti, kad jis netęsi pažadų persikelti į Kauną.

Anot ministro, ministerijoje atliekamas tyrimas turėtų pasakyti, ar ŽŪM laikėsi procedūrų pasirinkdama patalpų Kaune nuomotoją.

„Kokie bus faktai, su tais faktais susėsime ir tada padarysime sprendimus“, – kad galutinio sprendimo dar nėra, patvirtino A.Palionis. Ministras pabrėžė, kad, pagal turimas lėšas, jeigu būtų nuspręsta perkelti ministeriją, tai tam pritrūktų pinigų. Pasak ministro, nebūtų iš ko mokėti išeitines kompensacijas darbuotojams.

A.Palionis sakė matantis, kad dėl kėlimo į Kauną išeidinėja žmonės. Jis sakė, kad, jo manymu, racionalesnis kelias būtų ministerijos į Kauną nekelti.

A.Palionis šį klausimą trečiadienį aptarė su premjeru Sauliumi Skverneliu.

Ministras pirmininkas sakė, kad jam neatrodo blogas variantas, kad Kaune įsikurs tik dalis ministerijos.

„Dar daugiau – su ministru kalbėjome apie galimybę netgi detalesnei plėtrai į regionus Žemės ūkio ministerijos pačios ir padalinių“, – teigė jis.

Premjeras sakė, jog sukurdamas darbo grupę A.Palionis nori įsigilinti į procesus, kurie buvo padaryti renkantis patalpų nuomotoją.

„Tikslas bendras nesikeičia, o techninės detalės įgyvendinimo – natūralu, kad ministras nori įsigilinti ir aš tam pritariu“, – sakė jis.

„Žemės ūkio ministerija bus Kaune“, – paklaustas, ar principinis sprendimas dėl ministerijos nesikeičia, sakė jis.

Į klausimą, kaip vertina sutarties projekte numatytas sąlygas, kurias anksčiau aprašė 15min, S.Skvernelis teigė, kad ministras vertina viską ir stengiasi, kad ministerija nepatirtų jokios žalos.

R.Karbauskis: skirtingi požiūriai į tai, kaip kelti, kada ir kur

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį žurnalistams sakė, kad ministerija bus keliama – dėl to nėra abejonių, tačiau kaip viskas vyks, dar diskutuojama.

„Galiu atsakyti labai aiškiai – ministerija į Kauną bus iškelta, nėra abejonių nė mažiausių. Čia tik klausimas, dėl ko darbo grupė sudaryta – tikriausiai ministras nori išsiaiškinti, ar viskas tvarkoj su konkursais“, – sakė R.Karbauskis.

Jis pridūrė galvojantis, kad nei koalicijos nariai, nei Vyriausybė ar ministras abejonių, kad reikia ministeriją iškelti į Kauną, neturi.

„Tiktai skirtingi požiūriai – kaip, kada ir kur“, – pridūrė jis.

R.Karbauskis tvirtino, kad jei būtų žemės ūkio ministras, stengtųsi, kad kuo greičiau būtų pastatytas naujas ministerijos pastatas Noreikiškėse, kad kuo trumpiau reikėtų nuomotis patalpas.

R.Karbauskis pabrėžė, jog bandymai sakyti, kad sprendimas atšaukiamas, yra neteisingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius