Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30

Briuselyje viešintis Algirdas Butkevičius pirmininkavimui ES ragina ruoštis aktyviai ir atsakingai

Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje sausio 29 dieną lankėsi ir su jos darbuotojais susitiko Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Premjeras vieši Briuselyje
Premjeras vieši Briuselyje / URM nuotr.

Premjeras akcentavo sėkmingai įgyvendinamus pasirengimo pirmininkauti darbus, pabrėžė efektyvios komunikacijos svarbą ir nuolatinės atstovybės bei kitų institucijų darbuotojų atsakomybę.

„Vienas pagrindinių jūsų darbų – kiti europiečiai turi daugiau sužinoti apie Lietuvą, o Lietuvos žmonės apie Europos Sąjungą“, – sakė A. Butkevičius.

Jis taip pat dalyvavo Belgijos lietuvių bendruomenės Briuselio debatų klubo surengtoje diskusijoje „Lietuva po rinkimų: naujosios Vyriausybės iššūkiai ir artėjantis pirmininkavimas ES“.

Lietuvos atstovybėje Briuselyje dirba visų ministerijų atstovai. Rengiantis pirmininkauti ES Tarybai darbuotojų skaičius išaugo dvigubai – šiuo metu Lietuvos interesais Briuselyje rūpinasi 183 darbuotojai.

Premjeras Briuselyje lankosi su darbo vizitu, kurio metu numatomi susitikimai su aukščiausiais ES institucijų pareigūnais: Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu, Europos vadovų tarybos prezidentu Hermanu Van Rompuy ir Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso. Taip pat planuojami susitikimai su eurokomisarais Guntheriu Oettingeriu, Olli Rehnu ir Algirdu Šemeta bei kitais pareigūnais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius