-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21 /2015 01 22

Bronislovas Burgis: „Man pateikti kaltinimai – absurdiški, jaučiuosi persekiojamas“

Buvęs Kauno technologijos universiteto ( KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis vadina visiškai absurdiškais jam pateikiamus kaltinimus dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą. Ši byla perduota Kauno apylinkės teismui.
KTU gimnazijos „flash mob“ akcija
Bronislovas Burgis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Technologijos

B.Burgis ne tik nesutinka su jam įteiktu kaltinamuoju aktu, bet ir vadina prokurorų veiksmus patyčiomis ir susidorojimu. „Tai, kas daroma su manimi, neįsivaizduojama teisinėje, civilizuotoje valstybėje. Baisiausia, kad net nežinau, kur kreiptis, patirdamas tokią neteisybę, patyčias. Turiu tris kvalifikuotus advokatus, bet į jų argumentus prokuroras Osvaldas Stadalius visiškai nekreipia dėmesio. Jo surašytas kaltinamasis aktas yra visiškai absurdiškas. Neįsivaizduoju, kur ieškoti teisybės“, – 15min.lt piktinosi B.Burgis.

Bet išėjo taip, kad grobis buvo paimtas, o aš toliau likau persekiojamas. Iš manęs reikalaujama prisipažinimo padarius nusikaltimą. To tikrai nedarysiu, nes nesu kaltas, – teigė B.Burgis.

Jis stebėjosi, kad niekas nepasikeitė net ir susitaikius su skundą parašiusiais moksleivės tėvais.

„Tuo metu buvau paguldytas į ligoninę dėl stipriai pablogėjusios sveikatos, nežinojau, ar išgyvensiu. Advokatai darė viską, kad užbaigtų tyrimą. Netgi sutikau sumokėti moksleivės tėvams kompensaciją, nors tikrai niekam nieko blogo nepadariau. Bet išėjo taip, kad grobis buvo paimtas, o aš toliau likau persekiojamas. Iš manęs reikalaujama prisipažinimo padarius nusikaltimą. To tikrai nedarysiu, nes nesu kaltas“, – teigė B.Burgis.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS teigė, kad nors anksčiau būta pranešimų, kad pusės gali susitaikyti, prokuratūros atstovės žiniomis, susitaikymo protokolo byloje nėra.

B.Burgis su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais dalyvauja Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose. Tačiau gavęs kaltinamąjį aktą sako dar svarstysiąs, ar dalyvauti rinkimuose. „Jei politika trukdys man įrodyti savo tiesą, jos teks atsisakyti. Aš kovosiu iki galo, nors man, 65 metų žmogui nebus lengva eiti per ugnį ir vandenį, bet aš nepasiduosiu“, – tvirtino B.Burgis.,

Praėjusių metų pabaigoje KTU direktorius B.Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų, jam buvo pateikti įtarimai dėl grasinimų gimnazijos moksleivei.

Viešame laiške KTU gimnazistų tėvai teigė, kad konfliktas kilo, kai viena gimnazijos mokinė viešai užsirūkė ir tuo pažeidė taisykles, tačiau atsisakė palikti gimnaziją, o jos tėvai direktorių apskundė įvairioms institucijoms. Šaltiniai teigė, kad gimnazistės, dėl kurios bauginimo bus teisiamas B.Burgis, tėvai dirba teisėsaugos struktūrose.

Vis dažniau aplanko mintys apie savižudybę

Savo tinklaraštyje burgis.lt B.Burgis dar emocingiau aprašė savo reakciją į tai, kad jo byla bus perduodama teismui. Skelbiame B.Burgio įrašą:

„Viskas! Laikas baigti tas patyčias, tą psichologinį smurtą prieš mane! Labiausiai dabar bijau, kad numirsiu nespėjęs prakeikti. Kas per valstybė! Islamo valstybėje aš būčiau laisvesnis! Dabar prokuroras Stadalius akte rašo visiškai su tiesa prasilenkiančius dalykus, visus mano advokatų (o mane gina trys žymūs Lietuvos advokatai!) skundus atmeta, pateikdamas motyvus, kurie prajuokintų bet kurį teisės studentą, žiniasklaida „urbi et orbi“ skelbia, kad aš būsiu teisiamas (išvertus į paprastų žmonių kalbą – esu kaltas!), o aš, atseit, net komentuoti nieko negaliu, nes byla susijusi su nepilnamete! Akte rašoma, kad mano advokatai atlygino žalą nukentėjusiai (kiek? kaip tie pinigai buvo panaudoti? buvo deklaruoti?), „todėl nei ji pati (motina -B.B.), nei  xxx (tėvas -B.B.), nei YYY (dukra-B.B.) neturi jam jokių pretenzijų dėl žalos atlyginimo.“

Tėvai išsiuntė prašymus į visas institucijas, kurioms rašė „įvairius skundus dėl dukters terorizavimo (teroristas aš, teroristas! – B.B.)“, kad tyrimas būtų nutrauktas.

*

Dėmesio! „… taip pat prašymą nutraukti baudžiamąjį procesą byloje Nr. 20-9-00842-14“!

*

Tai koks, po velnių, gali būti teismas! Taigi susitarta mafijos principu: moki pinigus ir nusikaltimo nėra! Tai tas mano nusikaltimas tik toks, kurį galima išpirkti dešimtimis tūkstančių (aš nežinau…) litų? Ir tai teisinė valstybė?!

Aš išėjau iš Gimnazijos, panelė liko Gimnazijoje. Tai kas yra nukentėjusysis?! Tai kas pritaikė smurtą, kurio žmogus, savigarbos turintis Žmogus, išlaikyti negali!

***

Aš nežinau, kas gali nutraukti prokuroro Osvaldo Stadaliaus savivalę. Nežinau! Aš nežinau, iš kur, kodėl toks aršus jo nesiskaitymas su advokatų argumentais. Aš nežinau, kaip padaryti, kad kitas prokuroras, gal kitame mieste tirtų mano bylą. Nežinau! Bet tu, valstybe, privalai žinoti!

*

Dabar kaip niekada aiškiai matau Garliavos tragediją. Ne, aš neimsiu šaudyti, žudyti. Bet kodėl mane dabar taip dažnai aplanko mintys apie savižudybę? Juk negaliu leisti, kad mane paverstų teroristu, smurtautoju! Aš niekam nieko blogo nepadariau! Deja, visi tie, kurie galėjo mane apginti (pavyzdžiui, rektorius), išsigando ir pasislėpė… Bet aš neleisiu savęs pažeminti, neleisiu, nors tektų mirti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius