Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27 /11:11

Broniui Markauskui dar neišėjus aptarinėjamos galimų jo įpėdinių pavardės

Kada „valstietis“ Bronius Markauskas paliks Žemės ūkio ministeriją – kol kas nežinia, tačiau jau dabar neoficialiai sklando pavardės žmonių, kurie galėtų pakeisti ministrą poste.
Jonas Jarutis
Jonas Jarutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį žemės ūkio ministrui B.Markauskui paskelbus apie sprendimą trauktis, premjeras Saulius Skvernelis kalbėjo, kad ministras dar turi užbaigti nemažai darbų. Vyriausybės vadovas užsiminė siūlysiantis ministrą poste palikti daugiau nei mėnesį – iki birželio 1-osios.

15min žiniomis, tarp „valstiečių“ svarstomų kandidatūrų yra Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis, kuris karštai gynė B.Markauską.

Penktadienį klausimą, ar iš tiesų svarstoma jo kandidatūra, išgirdęs parlamentaras J.Jarutis nusijuokė.

„Gandai, kol kas gandai – tikrai (...) Ne, na, mes tarpusavyje pajuokaujam, o konkretaus nieko. Su vadovybe nekalbėjau, tai negaliu net komentuoti“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriejus Stančikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriejus Stančikas

15min žiniomis, vos įsisiūbavus svetimos žemės, kurią dirbo B.Markausko šeima, skandalui, „valstiečiai“ jau visai rimtai svarstė B.Markauską pakeisti Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininku Andriejumi Stančiku.

Tik jis, kaip girdėjo 15min, tokios galimybės atsisakė, sakydamas, kad ir pats yra ūkininkas bei suprasdamas, kad į naująjį ministrą bus žiūrima per padidinamąjį stiklą.

Parlamentaras A.Stančikas 15min ketvirtadienį neigė, jog jam buvo siūloma pakeisti B.Markauską, tačiau pripažino iš kolegų sulaukęs tokių pastabų juoko forma.

„Nei buvo prašoma, nei buvo tokių diskusijų. Aišku, viešoje erdvėje ar kai kurie kolegos pajuokaudavo: „Tai dabar jau tavo eilė atėjo“. Bet šiaip frakcija tokio dalyko dar nesvarstė, kas galėtų būti kandidatas“, – teigė jis.

A.Stančikas pabrėžė, kad kai kurie „valstiečiai“ kėlė mintį, jog Seimo nariai neturėtų būti ministrais.

„Aš galvoju, kad galbūt ir šiuo atveju keičiant žemės ūkio ministrą labiau bus akcentuojamas šis dalykas“, – sakė jis.

Parlamentaras pabrėžė, kad konkrečiai po trečiadienį paskelbto sprendimo apie B.Markausko atsistatydinimą nebuvo jokių pokalbių apie tai, kas jį galėtų pakeisti.

Kita 15min girdėta galimo B.Markausko įpėdinio pavardė – dabartinio viceministro Rolando Taraškevičiaus, ministerijoje dirbančio nuo 2004 metų.

Žemės ūkio ministerijos nuotr./Rolandas Taraškevičius
Žemės ūkio ministerijos nuotr./Rolandas Taraškevičius

15min teko girdėti, kad ši kandidatūra tiktų prezidentei, tačiau abejojama, kad su tuo sutiktų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Su R.Taraškevičiumi 15min susisiekti ketvirtadienį nepavyko.

LVŽS vadovas R.Karbauskis trečiadienį aiškino apgailestaujantis, kad iš posto traukiasi žemės ūkio reikalų ministras.

„Priimtas sprendimas dėl žemės ūkio ministro pasitraukimo sveikintinas. Tikiuosi, kad tai sudarys gerą pagrindą konstruktyviam bendradarbiavimui su Vyriausybe ir Seimu“, – trečiadienį teigė D.Grybauskaitė komentare, kurį BNS perdavė jos Spaudos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius