-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 21

Bronius Bradauskas apie užsienio politiką: reikia mažiau pliurpti, kitaip liksime kvailio vietoje

Seimo Biudžeto ir Finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas laidoje „Atviras pokalbis“ sakė, kad Lietuva turi laviruoti kalbėdama su ES, NATO ir kaimynėmis šalimis apie sankcijas Rusijai.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš suprantu, mes esame Europos Sąjungos nariai, NATO nariai, mes turime vykdyti bendrą politiką, bet negerai tai, kad nelaukiame įvykių vienokios ar kitokios baigties arba paaiškėjimo. Bandome patys pirmieji įlįsti ten, kur derėtų kartais patylėti ir palaukti, kaip didžiosios valstybės susitars.“

„Na, sakykime, Sirijos atveju. Mes lindome pirmieji, pripliurpėme, o paskui Rusija su Amerika susitarė ir viskas gerai. Mes likome kvailio vietoje. Lygiai taip pat šokinėjame ir dabar“, – sakė B.Bradauskas.

Tylėti nereikia, bet triukšmauti irgi

„Aš nemanau, kad reikia tylėti. Bet kartais susidaro toks įspūdis, kad kai kurie įvairaus lygio politikų pareiškimai užsienio politikos klausimais yra skirti vidaus vartojimui“, – sakė A.Kondrusevičius.

Vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė, kad tylėti nereikia, bet taip pat reikia ir nepamiršti, kad tarp vežėjų vyrauja nerimo nuotaikos. „Nereikia slėpti, Rusija yra viena iš rinkų ir ne paskutinė. Verslas sunerimęs, kokios galimybės jį plėtoti tame regione“, – sakė pašnekovas.

Paklausus, kaip A.Kondrusevičius vertina verslininko Viliaus Kaikario pasisakymus, kad Lietuva per daug drąsiai kalba, šis sakė, kad tai per daug emocingas pareiškimas, tačiau pabrėžė, kad taip elgiasi ir kai kurie politikai.

„Pono Kaikario pareiškimas galbūt per daug emocingas. Dalis tiesos susirūpinime yra, o kalbant apie mūsų valstybės vadovus, politikus galbūt irgi yra per daug emocijų, per daug žodžių. Lietuva aiškiai išdėstė savo poziciją, politines nuostatas ir nėra čia kur daugiau triukšmauti. Mes vienareikšmiškai esame orientuoti į Vakarų vertybes, palaikome Ukrainos siekius“, – „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ sakė A.Kondrusevičius.

„Aš nemanau, kad reikia tylėti. Bet kartais susidaro toks įspūdis, kad kai kurie įvairaus lygio politikų pareiškimai užsienio politikos klausimais yra skirti vidaus vartojimui“, – pridūrė jis.

Pašnekovo teigimu, visi politiniai nesklandumai, ypač Rytų rinkose, kelia grėsmę verslui. Lietuvai tai jau ne vienerius metus atsiliepia per neigiamą šalies įvaizdžio formavimą.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius