Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 01

Bronius Bradauskas dėl sūnaus Dainoro karjeros pareigų Seime neaukos

Seimo opozicija kritiškai vertina tolesnes galimybes socialdemokratui Broniui Bradauskui vadovauti Seimo Biudžeto ir finansų komitetui po to, kai jo sūnus Dainoras laimėjo konkursą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo postui užimti. Tačiau B.Bradauskas dėl sūnaus karjeros aukoti posto Seime nežada. Jis tikina, kad būdamas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku sūnui gali net padėti, o ne pakenkti.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius trečiadienį kreipėsi į  Seimo vadovybę prašydamas atšaukti iš užimamų pareigų Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Bronių Bradauską, kadangi jo sūnus Dainoras Bradauskas laimėjo konkursą užimti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo pareigas.

Pasak A.Kubiliaus, Seimo komiteto pirmininkas B.Bradauskas nuo šiol atsiduria nuolatinio ir neišvengiamo interesų konflikto situacijoje, nes Seimo Biudžeto ir finansų komitetas vykdo nuolatinę VMI parlamentinę priežiūrą.

Liberalai taip pat kelia klausimų dėl D.Bradausko galimybių skaidriai vadovauti VMI, jei jo tėvas ir toliau dirbs Biudžeto ir finansų komiteto vadovu.

Taip, Lietuva ne švogerių kraštas. Taip, čia konkursus laimi geriausi..., – rašė G.Steponavičius.

Parlamentaras Gintaras Steponavičius apskritai abejoja VMI vadovo konkurso skaidrumu.

„Tėtis socialdemokratas Seime vadovauja biudžeto ir finansų reikalams. Jis taip pat vykdo Finansų ministerijos parlamentinę kontrolę. Finansų ministras (ne dėdė ir ne brolis) socialdemokratas organizuoja konkursą mokesčių inspekcijos vadovo pareigoms. Jį laimi sūnus (ne socialdemokratas?), nes „atsakingai ruošėsi“. Taip, Lietuva ne švogerių kraštas. Taip, čia konkursus laimi geriausi...“, – taip šią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ išsiliejo G.Steponavičius.

B.Bradauskas: „Galiu net padėti“

Tačiau B.Bradauskas į tokią kritiką žiūri pro pirštus. Anot jo, sūnus D.Bradauskas VMI vadovu dirba jau beveik metus ir per tą laiką nė vienam iš jų jokių interesų konfliktų nekilo.

Aš manau, kad net atvirkščiai, gali padėti dirbti VMI geriau, kai aš komiteto pirmininkas, negu pakenkti, – sakė B.Bradauskas.

„Sūnus mano gali ramiai dirbti be jokio interesų konflikto, kaip dirbo ir iki šiol. Jis vadovavo jau metus beveik inspekcijai ir nebuvo jokių konfliktų. Jokių konfliktų ir būti negali, nes aš, kaip komiteto pirmininkas, nevadovauju tiesiai VMI ir neprižiūriu. Inspekciją, kaip ir Muitinę, prižiūri Finansų ministerija“, – aiškina B.Bradauskas.

Pasak jo, VMI atstovai kartais būna kviečiami į komiteto posėdžius, tačiau dėl to esą nekyla jokių bėdų.

„Aš manau, kad net atvirkščiai, gali padėti dirbti VMI geriau, kai aš komiteto pirmininkas, negu pakenkti. Tik kai kam nelabai norisi, kad aš juo būčiau ir jau seniai“, – teigė B.Bradauskas.

Kalbas apie tai neva giminystės ryšiai sūnui padėjo laimėti konkursą Finansų minsiterijoje Seimo narys vadina nesąmonėmis. Pasak jo, sūnus Dainoras yra gabus ir viską, ką turi, pasiekė savo jėgomis. „Tai ką, jam dabar išvažiuot iš Lietuvos?“, – pyko B.Bradauskas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius ir Dainoras Bradauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius ir Dainoras Bradauskas

Išeis, jei lieps frakcija

Tiesa, jis tikina posto nesąs įsikabinęs bet kokia kaina ir, jei socialdemokratų frakcija nutars, kad jam geriau Biudžeto ir finansų komitetui nevadovauti, B.Bradauskas žada dėl posto nekovoti.  „Ne gyvenimo būtinybė čia man, be kurios būtų krachas. Tiesiog gaila pradėtų darbų“, – sakė jis.

Pirmadienį B.Bradausko sūnus Dainoras laimėjo VMI viršininko konkursą. Iki tol šioje institucijoje D.Bradauskas dirbo jau 25 metus. 

Konkurse D.Bradauskas surinko 9,5 balus. Jo artimiausi konkurentai – 8 ir 7,8 balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius