-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

Butelį degtinės išgėręs agresyvus lietuvis iš „Wizz Air“ lėktuvo išlaipintas anglų pareigūnų

„Wizz Air“ skrydžio iš Kauno į Londono Lutono oro uostą metu lėktuve siautėjo keleivis, vienas ištuštinęs puslitrį degtinės. Vyras grasino stiuardui, išrašiusiam jam baudą už taisyklių pažeidimą – į orlaivio saloną įsinešto alkoholio vartojimą. Nerimastingas vyriškis iš lėktuvo išlaipintas keturių Londono policijos pareigūnų.

Dar prieš pakylant lėktuvui, keleiviai, kaip ir visuomet, buvo informuoti apie skrydžio metu galiojančias taisykles. Priminta apie tai, jog lėktuve draudžiama rūkyti ir vartoti įsineštus alkoholinius gėrimus. Už tai gresia administracinė atsakomybė. Tačiau ne visi paiso taisyklių. Juk pigiau siurbčioti alkoholį, įsigytą parduotuvėje. Avialinijų meniu jis – kur kas brangesnis.

Konfliktas tarp įgulos nario Lauryno ir pusamžio keleivio prasidėjo praėjus valandai nuo skrydžio pradžios. Stiuardas pričiupo vyriškį geriant ne orlaivyje įsigytą degtinę. Sėdynėje buvo įkištas jau spėtas ištuštinti butelis. „Wizz Air“ darbuotojas laikėsi taisyklių ir išrašė pažeidėjui baudą, informavo apie tai, kad jį, lėktuvui nusileidus Lutono oro uoste, pasitiks policininkai. Tuomet ir kilo triukšmas.

wizzair.com nuotr. /„Wizz Air“ lėktuvas
wizzair.com nuotr. /„Wizz Air“ lėktuvas

Girtas keleivis ėmė terorizuoti jį nubaudusį stiuardą. Viso likusio skrydžio metu vaikščiojo prie jo pirmyn ir atgal. Koneveikė, grasino.

„Tu esi metų lopas. Ku*** ku***. Daune, ar žinai, ką padarei? Pamatysi, kas tavęs laukia grįžus į Lietuvą“, – pyko degtinę vartojęs keleivis.

Atneštą tiek baudos kvitą, tiek čekį jis sulankstė ir šveitė įgulos nariui Laurynui į veidą.

Kartą, grįždamas atgal po eilinio koneveikimo, jis sumaišė ir savo sėdėjimo vietą. Nenustojęs triukšmauti, vyras paprašė stiuardo atnešti jam čekį. Pasirodo, jis užsisakė gėrimų ir iš avialinijų meniu.

„Tai jūs mane nugirdėte. Klientas visada teisus, ar ne?“, – šalia sėdinčios moters užtarimo prašė vyriškis.

Atneštą tiek baudos kvitą, tiek čekį jis sulankstė ir šveitė įgulos nariui Laurynui į veidą.

„Rudaakis, blin. Šūdo gabale. Visi jūs tokie, rudaakiai“, – neblaiviam keleiviui užkliuvo ir stiuardo akių spalva.

Įgulos narys į užgauliojimus nereagavo niekaip. Toliau dirbo savo darbą. Laikėsi taisyklių. Jo neišmušė iš vėžių nei diskriminaciniai šūkiai, nei tiesioginiai grasinimai.

Nusileidus lėktuvui, keleiviams liepta toliau sėdėti savo vietose, su užsegtais saugos diržais. Laukta, kol tarpduryje pasirodys Lutono policijos pareigūnai. Šie išsivedė nusiraminti spėjusį keleivį.

Kažkam lėktuvo viduryje krito maišas su gėrimais. Stikliniai buteliai sudužo. Skridusieji ėmė kvatotis, jog dar vienas išsidavė. Kiti užjautė praradus gardžius pirkinius.

„Spėja jie visi nusigerti per valandą, jei tik nori. Kitiems ir greičiau pavyksta. Nusiperka gėrimą kitą iš meniu ir taip bando apgauti. Dažnai čia taip gudraujama. Ir šis keleivis užsisakė mažus viskio buteliukus, tačiau jų negėrė“, – 15min pakalbintas teigė stiuardas Laurynas.

Paklaustas, ar dažnai tenka policijos pagalba išlaipinti girtus keleivius, jaunas vyras atsakė, jog jis tai darė ne kartą.

„Vienam įgulos nariui tokie incidentai pasitaiko kartą per metus, kitam – kas savaitę“, – patikino stiuardas.

Paklaustas, kas laukia į lėktuvą įsinešto gėrimo vartotojams, Laurynas pasakyti negalėjo: „Jie bus nubausti pagal Anglijoje galiojančius įstatymus. Skiriama bauda“.

O kodėl iš viso galioja toks draudimas? Kodėl negalima gerti ne lėktuve įsigytų alkoholinių gėrimų?

„Kad galėtume sukontroliuoti, kiek kuris išgeria. Tai – saugumo reikalavimai“, – atsakė stiuardas.

Anot „Wizz Air“ kompanijos atstovo Gaboro Vasarhelyi'so, skrydžio iš Kauno į Londono Lutono oro uostą (skrydžio numeris W6 8121) metu vienas iš keleivių nepakluso griežtoms taisyklėms bei elgėsi agresyviai.

„Mūsų orlaivio įgula, kuri yra apmokyta kaip tokiais atvejais elgtis, suvaldė susidariusią situaciją. Vos tik nusileidus Londono Lutono oro uoste, minėtasis keleivis buvo perimtas atitinkamų institucijų.

Norime dar kartą pabrėžti, kad saugumas yra mūsų pagrindinis prioritetas, ir bet koks agresyvus elgesys personalo ir keleivių atžvilgiu yra ir toliau bus visiškai netoleruojamas“, – patikino G.Vasarhelyi'sas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius