TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 09

Buvęs ilgametis kriminalistas D.Žukauskas: ieškant dingusio vaiko svarbios gali būti net minutės

Be žinios dingusios devynerių metų mergaitės šimtai pareigūnų ir savanorių karštligiškai ieškojo dvi paras, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pagrobimo. Tačiau vėlų antradienio vakarą atėjo džiugi žinia: mergaitė rasta gyva. Ilgametis kriminalinės policijos pareigūnas, du kartus metų seklio vardą pelnęs Darius Žukauskas sako, kad įprastai tokiose bylose pareigūnai dirba keliomis kryptimis. Daug laiko užima ne tik fizinė dingusio žmogaus paieška, tačiau ir duomenų analizė.
Darius Žukauskas
Darius Žukauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

D.Žukauskas dirbo ieškant dingusių Almos Bružaitės-Jonaitienės vaikų, dešimties metų berniuko, kurio paieškos tęsėsi parą. Ieškoti dingusių mažamečių jam su kolegomis teko ne vieną kartą.

Buvęs pareigūnas yra dirbęs ir su didžiulio rezonanso sulaukusiomis bylomis – Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo, jam teko narplioti pakelių maniaku praminto Kazio Jonaičio nusikaltimus, Ričardo Ivanovo, pasmaugusio auklės darbo ieškojusią devyniolikmetę ir vėliau nupjovusio jai galvą, Ruslano Rožkovo, organizavusio tėvo – žinomo Klaipėdos advokato – nužudymą.

D.Žukauskas vadovavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro nužudymų ir plėšimų skyriui, vėliau dirbo Kauno apskrities policijos komisariato vyriausiuoju komisaru.

– Policija ir šimtai savanorių ieškojo nuo sekmadienio neaiškiomis aplinkybėmis dingusios devynerių metų kaunietės mergaitės. Jūs pats stebite, kas vyksta?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius