Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 29

Buvęs Šiaulių meras J.Sartauskas kaltina merą A.Visocką tiesioginiu valdymu

Socialdemokratas buvęs Šiaulių meras Justinas Sartauskas teigia, kad dabartinis miesto vadovas Artūras Visockas turi daugiau pagalbininkų nei jis ir ankstesni merai. A.Visockas atkerta, kad jo padėjėjai miestui kainuoja pigiau.

Šiaulių meras Artūras Visockas šiuo metu turi keturis pagalbininkus – padėjėjus. Kai kurie anksčiau nefigūravo politinėje arenoje. Vietos socialdemokratai prispaudė merą dėl tokio gausaus patarėjų skaičiaus. Ankstesniems merams pakakdavo mažiau.

Buvęs meras Justinas Sartauskas turėjo du padėjėjus. Jis tvirtina, kad padėjėjų ir patarėjų darbas yra tik padėti ir patarti merui.

Kitaip tariant – atlikti už jį įvairius darbus, kurie nesusiję su miesto valdymu ir patarti merui, tačiau nesiimti iniciatyvos tuos patarimus įgyvendinant.

„Yra toks smėlio laikrodžio kolbutės principas. Meras tiesiogiai bendrauja su administracijos direktoriumi ir tik per jį veikia miesto valdymo aparatą. Dėl to šių valdžios atstovų ryšys turi būti labai glaudus“, – aiškino J.Sartauskas.

Jo teigimu, dabar mero aplinkos žmonės per dažnai tiesiogiai veikia įvairių administracijos skyrių vadovus. Atsiranda pavojus, kad kai kurie veiksmai bus pradėti vykdyti du kartus arba apie tai nežinos direktorius.

„Gyvenime būna įvairių dalykų. Gali meras tiesiogiai bendrauti su skyrių vedėjais, tačiau įsakymai ir pats valdymas – tik per direktorių. Antraip turėsime Baltarusiją“, – tvirtino buvęs miesto galva socialdemokratas.

VIDEO: Buvęs Šiaulių meras kaltina Artūrą Visocką tiesioginiu valdymu

Meras A.Visockas atkirto aštriai – jo padėjėjų būrys yra daug naudingesnis ir pigesnis nei anksčiau buvusiojo mero.

J.Sartausko patarėjų priskaičiuotas darbo užmokestis siekė beveik 13,3 tūkst. eurų.

Meras akcentavo, kad 2014 metų gegužės-rugsėjo mėnesių laikotarpyje Šiaulių miesto mero J.Sartausko patarėjų priskaičiuotas darbo užmokestis siekė beveik 13,3 tūkst. eurų.

2015 metų gegužės-rugsėjo mėnesių laikotarpiu Šiaulių miesto mero A.Visocko patarėjų darbo užmokestis – 4773,24 euro.

Taip pat meras akcentavo, kad jo padėjėjai turi jam padėti taip, kaip merui reikia. A.Visockas teigė, kad jo padėjėjų išskirtinius gebėjimus visuomenė greitai pastebės ir įvertins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius