-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 09

Buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadas Sergejus Madalovas supainiojo interesus

Buvęs Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Sergejus Madalovas pažeidė įstatymą spręsdamas sau artimų asmenų tarnybos eigos klausimus. Tai trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), tyrusi vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio kreipimąsi.
Sergejus Madalovas
Sergejus Madalovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ministerija VTEK nurodė, kad pastaruosius trejus metus S.Madalovas nenusišalino spręsdamas sau artimų asmenų tarnybos klausimus – priiminėjo savo dukrai, anūkui, žentui, žento seseriai, dukterėčiai, dukterėčios dukrai ir dukterėčios sūnui palankius sprendimus: skyrė jiems premijas, suteikė aukštesnes kvalifikacines kategorijas bei tarnybos laipsnius, perkėlė į kitas pareigas.

S.Madalovas šiuo metu nebedirba VST. Etikos sargams jau pradėjus tyrimą dėl S.Madalovo interesų, prezidentė Dalia Grybauskaitė jam įteikė valstybės apdovanojimą.

Trečiadienį VTEK taip pat nusprendė atidėti sprendimą dėl VST vado pavaduotojo Jono Zautros, kuris irgi galėjo nenusišalinti priimant jo artimiesiems palankius sprendimus. VTEK nutarė prašyti Vidaus reikalų ministerijos papildomų duomenų.

Vidaus reikalų ministerijos Korupcijos prevencijos ir tyrimų skyriaus duomenimis, J.Zautra 2012 ir 2013 metais priėmė savo žmonai, dukrai, sūnui, marčiai, žentui ir svainiui palankius sprendimus: pasirašė ir vizavo VST vado įsakymus, pareigūnų atestacijos lapus, kvalifikavimo komisijos išvadas. Į VTEK dėl jo, kaip ir dėl S.Madalovo, kreipėsi S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius