Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 30

Buvusiam „Dujotekanos“ vadovui V.Orechovui nepavyko prisiteisti kompensacijos

Verslininko Rimando Stonio valdomos dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ smulkiajam akcininkui Vladimirui Orechovui, kuris gegužę buvo atleistas iš įmonės vadovo posto, nepavyks atgauti daugiau nei 0,4 mln. eurų kompensacijos, nutarė teismas.
Neeilinis Kauno tarybos posėdis
Neeilinis Kauno tarybos posėdis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį atmetė V.Orechovo skundą, BNS informavo teismo atstovė spaudai Guoda Paužaitė. Pasak jos, sprendimas per 30 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

„Nėra logiška, jog bendrovės vadovas pats sau nustatytų kompensacijos dydį, taigi, jos nustatymas, nepatvirtintas įmonės valdybos, yra neteisėtas, todėl teismas konstatuoja, jog ieškovo reikalavimas priteisti iš atsakovo 289,6 tūkst. eurų kompensaciją yra nepagrįstas, todėl atmestinas“, – rašoma teismo nutartyje.

V.Orechovas BNS teigė kol kas nenusprendęs, ar skųs teismo sprendimą.

Teismas rugpjūtį buvo patenkinęs V.Orechovoprašymą ir areštavo 434,4 tūkst. eurų vertės „Dujotekanos“ turto. Buvęs įmonės vadovasprašė jam sumokėti 289,6 tūkst. eurų kompensaciją, darbo užmokestį nuo gegužės 28 dienos iki darbo sutarties pabaigos – 2016 metų balandžio 20 dienos, skaičiuojant po 20,3 tūkst. eurų (iki mokesčių) per mėnesį.

Teisme V.Orechovas bandė įrodyti, kad pagal „Dujotekanos“ darbo tvarkos taisykles, atleidžiamiems įmonės prezidentams akcininkų sprendimu išmokama 289,6 tūkst. eurų kompensacija. Jis nurodė raštu valdybos neinformavęs apie jo paties patvirtintų taisyklių punktą dėl kompensacijos, o rengiant taisykles esą dalyvavo „Dujotekanos“ teisininkas ir bendrovės „Ariril“ atstovė.

V.Orechovo advokatė Evelina Davidavičiūtė BNS paaiškino, kad jo teisė gauti kompensaciją įtvirtinta įmonės darbo taisyklėse, dėl jos jis žodžiu tarėsi ir su pagrindiniu įmonės akcininku R.Stoniu. Pasak jos, „Dujotekana“ teismui pateikė suklastotas taisykles.

„Dujotekana“ taip pat tikino, kad V.Orechovas pateikė suklastotas taisykles, o sprendimus dėl darbo užmokesčio ar kompensacijų gali priimti tik įmonės valdyba. Įmonės teigimu, V.Orechovas pats pasitvirtino taisykles, kurios nustatė 289,6 tūkst. eurų kompensaciją.

Tiek „Dujotekanos“ teisininkas, tiek įmonės buhalterė teismui nurodė, kad darbo taisyklėse nebuvo įtvirtinta jokių sumų, susijusių su kompensacija vadovui.

Gegužę „Dujotekanos“ akcininkai pakeitė valdybą ir jos pirmininką – nauja valdyba iš prezidento pareigų atleido V.Orechovąir vietoj jo paskyrė žiniasklaidos su R.Stoniu siejamą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoją Saulių Trečekauską.

V.Orechovas ir kitas „Dujotekanos“ akcininkas Piotras Vojeika birželį teismui pateikė daugiau kaip 9 mln. eurų (su palūkanomis ir delspinigiais) ieškinį dėl 7,24 mln. eurų R.Stonio negrąžintos paskolos.

R.Stonys valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų, P.Vojeika – 21,6 proc., V. Orechovas – 3,2 proc., dar 2,5 proc. priklauso Rimai Stonienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius