Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 06 17

Turizmo centrai – kuo toliau nuo turistų kelių

Suvalkijoje duris atvėrė du nauji turizmo informacijos centrai, tačiau specialistai stebisi, kodėl iki šiol tokio centro nėra ten, kur jis būtinas – Lenkijos pasienyje, rašo „Lietuvos žinios“.
Turistai pajūryje neretai pasigenda informacijos, kuri būtų pateikta ne tik lietuvių ir rusų, bet ir kitomis kalbomis – anglų, vokiečių ar prancūzų.
Turistai / 15min nuotr.
Temos: 2 Turistai Lietuva

Naujasis Suvalkijos turizmo ir verslo informacijos centras Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis įkurtas pačiame Kalvarijos centre – prie savivaldybės administracijos. Dauguma stebisi, kodėl tokio centro vieta pasirinktas Kalvarijos miestelis, o ne Lenkijos pasienio postas, kur šiuo metu yra daug nenaudojamų patalpų. Ten turizmo informacijos centrui būtų pati tinkamiausia vieta, nes pro postą eina pagrindinis sausumos kelias, kuriuo į Lietuvą atvažiuoja svečiai iš Vidurio ir Vakarų Europos.

Kitas turizmo informacijos centras įkurtas Marijampolės centre esančiame viešbutyje, tačiau dabar, turizmo sezono įkarštyje, iki jo ne taip lengva privažiuoti – nebent darant didžiulį lankstą aplinkinėmis gatvėmis.

Turizmo versle besisukantis A.Vasiliauskas neabejoja, kad centrai turistų srautų į Suvalkiją neprivilios. Jo manymu, Suvalkijos, kaip ir visos Lietuvos, valdžią kamuoja viena bendra bėda – nemokėjimas pasitaikius progai garsinti savo kraštą.

 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius